U svim džamijama u BiH čitana poruka protiv parade ponosa

SARAJEVO – U svim džamijama u BiH je posle redovne molitve u petak (džuma-namaz) vernicima čitana poruka u kojoj se osuđuje najavljena prva Parada ponosa u nedelju u Sarajevu.

Veće muftija podseća vernike na svoj zaključak iz 2015. godine da islam “podstiče na formiranje braka i očuvanje vrednosti braka, potomstva i porodice kao osnovne ćelije ljudskog društva”, dodajući da je prema učenju islama “brak ugovor o zajednickom životu izmedu muškarca i žene zaključen uz obostrani pristanak s ciljem osnivanja porodice, moralnog uzdizanja i zadovoljenja materijalnih, telesnih i duhovnih potreba među supružnicima i njihovim potomstvom”.

U pomenutom zaključku od pre četiri godine se naglašava da se nedvosmisleno “homoseksualnost u izvorima islama kvalifikuje velikim grehom i razvratom i kao takav zabranjuje”, prenosi Radio Slobodna Evropa.

Stoga Veće muftija povodom najavljenog okupljanja u nedelju poziva vernike “da se distanciraju od promocije velikog greha”.

“Skrecemo pažnju vernicima da nijednom pojedincu, ma ko bio, nije dozvoljeno nasilje prema bilo kojem čoveku zbog njegovog ličnog uverenja i orijentacije,” istice se u saopštenju Veća muftija BiH.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.