U trendu

Uhapšeno 16 osumnjičenih za krijumčarenje državljana Srbije s Kosova

Pripadnici Državne agencije BiH za istrage i zaštitu (SIPA) danas su po nalogu Posebnog odeljenja Tužilaštva BiH za organizovani kriminal i korupciju priveli 16 osumnjičenih za krijumčarenje „državljana Srbije s područja Kosova“.

U okviru akcije “Albatros” pretresi su izvršeni na 14 lokacija na području Kantona Sarajevo, Unsko-sanskog i Tuzlanskog kantona, saopšteno je iz Suda i Tužilaštva BiH.

Istovremeno je Služba za poslove sa strancima kontrolisala osam objekata, za koje se raspolagalo saznanjima da se u njima smeštaju ilegalni migranti, dodaje se u saopštenju.

Akcija je usmerena prema osobama koje su osumnjičene da su kao organizovana kriminalna grupa vršile krijumčarenje iz BiH na područje Hrvatske i u druge zemlje EU većeg broja državljana Srbije s područja Kosova, koji nisu imali važeće putne isprave, ukazuje se u saopštenju.

„Ova akcija je odlučan korak u borbi pravosudnih i policijskih institucija u BiH protiv ilegalnih migracija i krijumčarenja emigranata”, stoji u saopštenju.

Osumnjičeni će posle ispitivanja biti predati postupajućoj tužiteljki, koja će doneti odluku o pokretanju prijedloga za odredjivanje mere pritvora ili mera zabrane.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar