U trendu

URA potvrdila da je ugostila sumnjivog Simijanovića

PODGORICA – Građanski pokret URA potvrdio je da je prošle godine u Podgorici, na preporuku zvaničnika jedne zapadnoevropske države, ugostio sumnjivog Stevana Simijanovića, koji je nedavno u Nikšiću priveden pa pušten.

Simjanović je priveden pod sumnjom da se lažno predstavljao kao američki diplomata.

Iz URA je saopšteno da će kabinet potpredsednika vlade Dritana Abazovića uputiti dopise prema civilnim i vojnim bezbednosnim službama, Upravi policije i Tužilaštvu u vezi „slučaja Stevana Simijanovića“.

„Sa vizit karti i ostalih legitimacija moglo se zaključiti da se radi o savetniku u Ambasadi SAD-a pri misiji OEBS-a u Beču. Kao i sa nizom drugih diplomata, obavili smo više razgovora i sa pomenutim Simijanovićem. Neke od njih, rukovodstvo URE je obavilo i na javnim mestima što dovoljno govori o ozbiljnosti pojedinih medijskih navoda o tobožnjim ‘tajnim poslovima’ koje je pokret URA obavljao sa ovim licem“, navodi se u saopštenju, prenele su podgoričke Vijesti.

Tvrde da su lažni navodi da je Simijanović obavljao neke usluge za taj pokret i predstavljaju, kažu, medijske manipulacije svojstvene medijima bliskim bivšem režimu.

Naveli su da će dopise uputiti „kako bi se prikupile sve relevatne informacije i čitav ovaj slučaj razrešio do kraja.“

Simjanović, inače, Novosađanin, privedenje pa pušten pre tri dana u Nikšiću, a inspektori su tom prilikom kod njega pronašli legitimaciju Ministarstva spoljnjih poslova SAD.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.