U trendu

Venci Jandrokovića i Plenkovića povodom Dana državnosti

ZAGREB – Povodom Dana državnosti, predsednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković i predsednik Vlade Andrej Plenković položili su danas vence na Oltaru domovine na Medvedgradu, prisetivši se konstituisanja prvog višestranačkog Sabora 1990. godine i stvaranja savremene hrvatske države.

„Zahvalnost svim hrvatskim braniocima, članovima porodica poginulih braniocima. Hvala još jednom svima koji su ugradili sebe u hrvatsku slobodu, samostalnost i demokratiju u kojoj danas živimo“, izjavio je Jandroković nakon što je, zajedno sa izaslanstvom Sabora, položio venac na Medvedgradu, prenela je Hina.

Predsednik Vlade Andrej Plenković ključnom je istaknuo sinergiju u nezaboravnim trenucima stvaranja hrvatske države.

Sinergija u stvaranju hrvatske države, rekao je premijer, imala je tri temeljne tačke.

„Prvo, predvodničku, vizionarsku ulogu prvog hrvatskog predsednika Franje Tuđmana, drugo jedinstvo hrvatskog naroda i treće bez čega ne bi bilo današnje slobode su hrabrost i neustrašivost hrvatskoga naroda“, istakao je Plenković na Medvedgradu gde je položio venac zajedno sa izaslanstvom hrvatske vlade.

Predsednici Sabora i hrvatske vlade, Jandroković i Plenković, uputili su i čestitke građanima za Dan Državnosti u kojima su istakli da je današnji dan pre 31 godinu sa konstituisanjem prvog višestranačkog Sabora obeležio početak hrvatske demokratije i utro put za stvaranje moderne, demokratske savremene hrvatske države.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.