Vijesti:Martinović priznao uništavanje dokumentacije ANB

PODGORICA – U Crnoj Gori se nastavlja saslušanje bivših pripadnika Agencije za nacionalnu bezbednost (ANB), koji se sumnjiče za nezakonito prisluškivanje i praćenje određenih osoba i uništavanje dokumentacije tajne službe s tim u vezi pre promene vlasti u toj drzavi.

Prema pisanju podgoričkih Vijesti, bivši direktor ANB Dejan Peruničić, smenjeni načelnici sektora Luka Bulatović i Srđa Pavićević, kao i službenik Mihailo Martinović saslušani su juče na osnovu sumnji da je u toj službi postojao „tajni odred“ koji je mimo zakonskih propisa prisluškivao i pratio građane, a potom uništio tu dokumentaciju.

Prema saznanjima Vijesti, Martinović je na saslušanju potvrdio sve navode u prijavama koje je podneo predloženi kandidat za direktora ANB i trenutni vršilac dužnosti Dejan Vukšić.

Po nalogu specijalne tužiteljke Stojanke Radović, u svojstvu građanina ranije je saslušan i smenjeni načelnik Danilo Grozdanić.

Specijalno državno tužilaštvo početkom prošle sedmice formiralo je predmet, a nakon što im je stiglo izjašnjenje i prijava Vukšića, narednog dana je dostavljen nalog za sprovođenje istražnih radnji i saslušanje službenika.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.