U trendu

Vlada da saopšti šta se dešava sa Ristom Jovanovićem

PODGORICA – Najuticajniji vladajući Demokratski front (DF) pozvao je danas Vladu Crne Gore da saopšti javnosti šta se dešava u slučaju crnogorskog državljanina Rista Jovanovića, koji je na Vidovdan uhapšen na Gazimestanu.

Iz DF-a podsećaju da je Jovanović skoro dvadeset dana „potpuno nevin u zatvoru“ te da stoga očekuju da vlada tokom dana saopšti građanima šta radi na ovom slučaju i koji su budući potezi.

„Da li Vlada Crne Gore ima nameru da obavesti javnost o tome šta se dešava u ovom slučaju. Građani imaju pravo da znaju šta vlada radi i da li ima nekih novih detalja“, navodi se u saopštenju DF-a dotavljenom medijima.

Ističu da ćutanje navodi na zaključak da su Zdravko Krivokapić i njegov ministar spoljnih poslova „digli ruke od svoga državljanina“ što, kako kažu, ne bi bilo neočekivano.

„Risto Jovanović nije prekršio ni jedan zakon, ni Božji ni ljudski, već se poneo časno. Sa druge strane, imamo na crnogorskom primorju, posebno na području Ulcinja, veliki broj primera kršenja zakona od strane Albanaca iz južne srpske pokrajine, ali ne vidimo da se protiv njih vodi jedan jedini proces“, poručili su iz DF-a.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar