Vučić: Reći ću Mustafi da je besmisleno to što radi

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras u Sarajevu da će povodom kosovskog prisvajanja imovine Jugoslavije i Srbije, premijeru Kosova Isi Mustafi reći da je besmisleno to što radi.

„Šta da razgovaram o tome. Oni moraju da donesu bilo šta da nas provociraju. Svakako da ću mu reći da je to besmisleno što radi, ali, dobro, da prvo to uradim, pa da možete da prenesete šta sam rekao“, rekao je Vučić novinarima u Sarajevu pred sastanak premijera zemalja Balkana.

On je rekao da je Priština uvek izbegavala da razgovara o pitanju imovine, saopštila je Vlada Srbije.

„A to, kao potezom pera mi smo nešto oteli, pa niste ništa oteli. Ni u šta što ste planirali ne možete da udjete. Ništa od toga ne možete da otmete. To što ste vi sebi nešto napisali… znate napišem i ja kad nacrtam konja ‘konj’, ali na konja ne liči, više liči na kuću ili jaje, nego na konja, ali nema veze napisao sam ispod, pa tako i on. Šta da radite s tim?“, rekao je Vučić.

Vlada Kosova donela je odluku da se sva nepokretna imovina na Kosovu registrovana na ime SFRJ, Srbije i Autonomne Pokrajine Kosovo, registruje na ime Republike Kosovo kao vlasnika te imovine. U tu imovinu ulazi imovina državne i vojne administracije i imovina bivših društveno političkih organizacija. U odluci kosovska katastarska agencija obavezuje se da odmah na ime Kosova prebaci svu nepokretnu imovinu.

Vučić je novinarima rekao i da razgovori u Sarajevu neće biti laki, posebno zbog predloga Prištine koje Srbija smatra lošim po pitanju očuvanja mira i stabilnosti u regionu.

„Naš posao je da zaštitimo naše interese, da se borimo razgovorima i dijalogom i da probamo da te pokušamo da te probleme rešimo i tenzije spustimo“, rekao je Vučić.

On je rekao da će sa kolegama iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Albanije razgovarati o izgradnji auto-puteva i da će biti zadovoljan šta god od tih projekata počne da se radi.

„To sve gradi drugačiji politički okvir u kome se više ne govori o svadjama, sukobima, problemima, nego se priča o budućnosti… Mislim da je svaki razgovor dobar i znači smirivanje tenzija medju ljudima, što je za nas u ovom trenutku izuzetno važno“, rekao je Vučić.

Upitan da li se u Sarajevu oseća bezbedno, Vučić je rekao da se oseća apsolutno bezbedno.

„Čak mislim da izadjem u grad“, rekao je premijer.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.