U trendu

Zadarski pevač Grdović poručio Škoru da se mane politike

ZAGREB – Kandidatura pevača Miroslava Škore za predsednika Hrvatske izazvala je lavinu reakcija među njegovim prijateljima i kolegama sa estrade, a među njima i Zadranina Mladena Grdovića, koji kaže da bi i on, ako bi se kandidovao, bio sigurno izabran za predsednika, jer ga narod voli.

Zagrebački Jutarnji list piše da Grdovića nakon te izjave više nije moguće dobiti na telefon, čak i njegov menadžer im je to potvrdio, ali ne zato što je odlučio da uđe u trku za Pantovčak, već zato što je izgubio mobilni telefon pre nekoliko dana u Istanbulu.

Na novom telefonskom broju Jutarnji ga je zatekao „na selu“, ali nije hteo da otkrije gde se tačno nalazi, iako se, kažu, u pozadini razgovora moglo čuti da je bio u veselom društvu.

„Mene narod voli i da se ja kandidujem za predsednika, dobio bih u prvom krugu izbora“, kaže Grdović u odgovoru na pitanje zašto misli da bi bio dobar kandidat za predsednika Hrvatske.

On kaže da je Škoro njegov prijatelj, poznaju se jako dobro i veoma voli njegove pesme.

„Njegova želja da bude predsednik Hrvatske me veseli. Nemam ništa protiv toga, ali ja za njega ne mogu da glasam. Želim mu puno uspeha u politici, ali ja sam ipak uz sadašnju predsednicu Kolindu Grabar-Kitarović i premijera Andreja Plenkovića“, kaže ovaj pevač.

Nije ga iznenadio Škoro ulaskom u politiku jer je on, ističe, uvek i bio u politici, ali nikad ovako ozbiljno kao do sada, što je već i pokazao na samom predstavljanju kandidature.

Zbog toga misli da će Škoro biti ozbiljan kandidat, bez obzira na to što mu on ne daje šansu za pobedu, mada je sve što je Škoro dosad u životu radio, radio je temeljno i ozbiljno i u svemu je postizao odlične rezultate, rekao je ovaj popularni Zadranin.

„Miroslav Škoro je dobar prijatelj i dobar pevač. Od svoje pevačke karijere zaradio je dosta šoldi i šta mu sad treba da ulazi u politiku i gurati se za mesto predsednika“, pita se Grdović.

Kada bi se kandidovao, Grdović tvrdi da bi u svojoj predsjedničkoj kampanji svog menadžera zamolio da mu organizuje seriju koncerata, na kojima bi samo pevao, bez držanja političkih govora, i to bi bilo dovoljno za pobedu.

Jer, narod ga, ističe, oduvek voli i podržava.

Svestan je ipak da ulazak u jednu dugu i napornu političku kampanju po pravilima „surove politike“ nije više za njegove godine.

„Ja sam prešao 60 godina, u politiku se slabo razumem i volim bevandu. Veruj mi, prijatelju, to je najbolje. Šta mi više treba? Šta mi treba ta ludnica od politike? Svi znaju ko su moji prijatelji u politici i ja ću uvek biti uz njih“, kaže Grdović, misleći pritom, piše list, na svoju dugogodišnju podršku HDZ-u.

Smatra da Škoro nema šanse u trci sa Kolindom Grabar-Kitarović, pogotovo ako se njih dvoje susretnu u drugom krugu.

“ Ako do toga dođe, ako predsjednica Kolinda i Škoro uđu u drugi krug, Kolinda će ga satrati! Zato bi mu bilo bolje da se na vreme makne iz svega toga, neka se ostavi politike i uhvati pisanja pesama. Neka nam napiše još neku lepu pesmu kao što je ona njegova ‘Ne dirajte mi ravnicu'“, poručio je Grdović Škoru.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.