U trendu

Zaev: Ako se deklaracije EU ne pretoče u dela biće pričinjena nepopravljiva šteta evropskoj …

Premijer Severne Makedonije Zoran Zaev preneo je danas čelnicima EU da će,ako se deklaracije EU ne pretoče u dela biti pričinjena nepopravljiva šteta velikoj evropskoj ideji.

Kako je saopštila vlada u Skoplju, Zaev je to rekao na zajedničkom sastanku sa predsednikom Evropskog saveta Šarlom Mišelom, predsednicom Evropske komisije Ursulom fon der Lajen, evrokomerasom za proširenje Oliverom Varhejem, premijerom Slovenije Janezom Janšom i predsednikom Bugarske Rumenom Radevom na Brdu kod Kranja, uoči samita EU-Zapadni Balkan.

Zaev je, kako se ističe, potencirao da narodi Zapadnog Balkana očekuju da se deklaracije EU pretoče u dela i dodao da će ako Unija ne deluje razočarenje kod gradjana tog regiona biti nepopravljivo i na ogromnu štetu velike evropske ideje zajedništva i saradnje.

Na sastanku je, kako je saopšteno u Skoplju, naglašena važnost proširenja EU zemljama Zapadnog Balkana i pozdravljeno to što za Brisel proširenje Unije na taj region ostaje strtateški prioritet, što će, kako se očekuje, biti notirano u zajedničkoj deklaraciji sa današnjeg Samita.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.