U trendu

Zaev najavio opoziv Ivanova, ako treba

Makedonski premijer Zoran Zaev izjavio je da će, ako bude potrebno, pokrenuti proceduru za opoziv predsednika Đorđa Ivanova, kako se ne bi dovolilo „da bilo ko koči Makedoniju na evropskom putu“.

Zaev je za TV stanicu Kanal 5 naveo da postoji želja za ukrupnjavanjem parlamentarne većine kao i da će pokrenuti proceduru za opoziv Ivanova samo ako budu morali.

Zaev je dodao da veruje da će makedonski građani doneti mudru odluku i da sada imaju šansu da izađu na referendum na kojem će , uveren je on, ogromna većina podržati perspektive koje su na dohvat Makedoniji nakon postizanja dogovora sa Atinom o novom nazivu te zemlje.

„Rezultat referenduma će biti obavezujući, što znači da ako se većina izjasni za, onda je sporazum validan, ali ako većina bude protiv, onda ratifikacija sporazuma kao ni dogovoreno ime ne važe“, objasnio je Zaev za tv stanicu Kanal 5.

On je dodao da se nada da predsednik Đorđe Ivanov neće vršiti opstrukciju procesa koji slede, prenela je MIA.

Zaev je kazao da je sporazum ogroman dobitak za Makedoniju i pozvao građane da ga pažljivo pročitaju sporazum da bi, kako je rekao, uvideli da je doneto pravedno i mudro rešenje.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.