Zagreb: Bandić će morati da produži boravak u bolnici

ZAGREB – Nakon što je zbog plućne embolije završio u bolnici, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić moraće da „uspori“, ali i duže da se leči nego što je očekivao, prenose danas hrvatski mediji.

Lekarima je navodno rekao da ga „srede“ do ponedeljka, ali boravak u bolnici ipak će morati da produži.

Pred zagrebačkim gradonačelnikom trebalo je ovo da bude uzbudljiva sedmica u kojoj je trebalo da otkrije spomenik Franji Tuđmanu, ali još važnije da brani gradski budžet u Gradskoj skupštini, piše Jutarnji list.

Kako ga je, međutim, bolest sprečila u obavljanju dužnosti i nakon što su mu lekari naložili minimalno jednonedeljni oporavak, njega će menjati zamenica Jelena Pavičić-Vukićević, koju je on ovlastio da bude privremena gradonačelnica dok je on sprečen.

Hrvatska predsednica Kolinda Grabar-Kitarović poslala je Bandiću u bolnicu plišanog medvedića, prenosi RTL.

Ovo nije prvi put da predsednica Bandiću šalje plišanog medvedića.
Zagrebački gradonačelnik završio je, naime, prošle godine na operaciji bruha pošto se, prema vlastitim rečima, na Praznik rada povredio podižući lonac s pasuljem.

Tada je na Facebooku objavio fotografiju sebe u bolničkom krevetu. Na njoj je nasmejano grlio plišanog medvedića, a uz krevet mu je stajao HDZ-ovac Tomislav Madžar, Kolindin savetnik koji mu je i ovog puta doneo ovu igračku.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.