U trendu

Žalba zbog puštanja na slobodu Osmana Mehmedagića

SARAJEVO – Tužilaštvo BiH uputilo je žalbu Sudu na odluku o neodređivanju pritvora direktoru Obaveštajno-bezbednosne agencije (OSA) Osmanu Mehmedagiću.

Tužilaštvo traži da se odluka o merama koje su izrečene Mehmedagiću preinači u odluku o pritvoru, saopšteno je iz ove pravosudne institucije.

U saopštenju se navodi da je žalba upućena zbog pogrešnog i nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja u odnosu na predlog Tužilaštva BiH, te da jedino mera pritvora može da obezbediti neometano vođenje postupka i okončanja istrage.

Izrečenim merama Mehmedagiću se zabranjuje kontaktiranje na bilo koji način sa drugim osumnjičenim licima Denisom Prcićem, Melisom Belkić Mujkanović i Emirom Mujkanovićem, te kontaktiranje sa svedocima Tužilaštva BiH u ovom krivičnom predmetu i približavanje tim licima na udaljenosti od 50 metara.

Zabranjaju se i svaki kontakt i razgovor o predmetu sa bilo kojim osobama osim sa braniocima, saopšteno je ranije iz Suda BiH.

Direktor Obaveštajno-bezbednosne agencije Osman Mehmedagić uhapšen je u sredu, 14. jula, prema nalogu Tužilaštva BiH koje vodi istragu zbog sumnje da je počinio krivična dela zloupotrebe položaja ili ovlašćenja, krivotvorenja isprave i pranja novca.

Sud BiH je u petak, 16. jula, odlučio da Mehmedagić bude pušten na slobodu uz mere zabrane.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.