U trendu

Zašto Crnogorska više nije deo vladajuće koalicije u Budvi?

PODGORICA – Stranka Crnogorska je danas objavila da više nije deo vladajuće koalicije u Budvi, iznoseći primedbe na račun gradske vlasti, a funkcioner te stranke Dragan Ivančević za „Novu M“ kaže da očekuje da će najveći deo odbornika omogućiti raspisivanje prevremenih izbora.

Crnogorska, između ostalog, kritikuje ideju da se u Budvi organizuje manifestacija kao što je sabor trubača iz Guče.

„Tu je i pokusaj da se u Budvi dešavaju manifestacije kao što je sabor trubača iz Guče, preko čega treba da dođe ikonografija i zabava koja treba da nam promoviše nestanak crnogorske države 1918. godine i slično“, kazao je Ivančević za „Novu M“.

On je naveo da je namera Crnogorske bila da Budva postane turistička metropola Crne Gore i integralni deo sveta i da su zato pomogli dolazak na vlast ljudi koji su se, kao je rekao, „pokazali kao šovinisti, jer su davali izjave i uvrede koje ne korenspondiraju s našim civilizacijskim krugom“.

Te namere Crnogorske su se, kazao je Ivančević, izjalovilo, jer, kako smatra, zbog aktuelne vlasti, grad nema minimum komunalnog reda.

Istovremeno, u DPS-u navode da neće prerano donositi zaključke i ističu da se bez njihove stranke ne može formirati ozbiljna vlast u Budvi.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.