U trendu

Zatvaraju se škole u Republici Srpskoj

Izvođenje nastave u osnovnim i srednjim školama u Republici Srpskoj od danas je obustavljeno na sedam dana zbog pogoršane epidemiološke situacije.

Obustavlja se i organizovanje produženog boravka i jutarnjeg čuvanja, prenosi RTRS.

Škole će organizovati nastavu na daljinu korišćenjem sredstava elektronske komunikacije, rekla je ministarka prosvete i kulture Natalija Trivić i dodala da je to preventivna mera.

Zbog pogoršane epidemiološke situacije, Štab za vanredne situacije Republike Srpske doneo je u nedelju i druge mere, među kojima je i ograničenje rada ugostiteljskih objekata.

Ugostiteljski objekti će moći da rade od 6.000 do 22.00, a u skladu s preventivnim merama.

Takođe je preporučeno da se ne održavaju politički skupovi.

Od poslednjeg izveštaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, novi virus korona potvrđen je kod 403 osobe, a prijavljeno je sedam smrtnih ishoda.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 14.134 slučajeva virusa korona, a preminulo je ukupno 367 osoba kod kojih je potvrđen test na novi virus korona.

U Republici Srpskoj, od novog virusa korona, do sada se oporavilo ukupno 7.900 osoba, a testirano je ukupno 95.726 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 414, u Univerzitetsko kliničkom centru Republike Srpske 168, a u opštim bolnicama 244.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.