U trendu

Zatvorske vlasti: Medojević tražio da ide u Klinički centar

PODGORICA – Iz crnogorskog Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija (ZIKS) večeras je saopšteno da je lider Pokreta za promjene Nebojša Medojević u petak prekinuo štrajk glađu, a danas je po sopstvenoj želji iz ZIKS upućen u Klinički centar Crne Gore (KC CG), radi detaljnog pregleda i utvrđivanja zdravstvenog stanja.

RTCG prenosi da se u saopštenju navodi da je Medojević 30. novembra „stavljen u zatvor“ i tada je započeo štrajk glađu, zbog čega su zatvorski lekari kontinuirano pratili njegovo stanje.

Iz ZIKS su naveli i da je „N.M. u toku dosadašnjeg boravka u Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija uredno koristio pravo na šetnju i boravak na otvorenom prostoru, ostvario pravo na redovnu i vanrednu posetu, kao i da je koristio propisano terapiju od strane ordinirajućeg lekara iz Kliničkog centra Crne Gore“.

Dodaje se da mu se u petak zdravstveno stanje pogoršalo, pa je upućen u KC CG.

„Dana 8. decembra usled pogoršanja zdravstvenog stanja lice N. M. je upućeno u Klinički centar Crne Gore. Po obavljenim medicinskim pregledima i kontrolama, N. M. je otpušten iz Kliničkog centra sa potpuno stabilnim vitalnim parametrima. Istog dana prekinuo je štrajk glađu“, piše u saopštenju.

U njemu se dalje navodi da je danas, 10. decembra, „N. M. po sopstvenoj želji od strane zatvorskog lekara upućen u Klinički centar Crne Gore radi detaljnog pregleda i opservacije u cilju utvrđivanja svih medicinskih parametara koji predstavljaju sliku njegovog zdravstvenog stanja“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.