U trendu

Završne reči: Sud da oslobodi Milić i Dušića

PODGORICA – U postupku za pokusaj terorizma na izborni dan 2016., odbrana optužene Branke Milić i Milana Dušića danas je u završnoj reči zatražila njihovo oslobađanje.

Advokat optužene Branke Milić, Božo Milonjić zatražio je da je sud oslobodi jer, kako je rekao, nije na jasan način dokazano da je njegova branjenica počinila delo koje joj se stavlja na teret, prenela je RTCG.

Isti zahtev uputio je i advokat Milana Dušića, Dejan Klikovac koji je istovremeno zatražio i ukidanje pritvora za njegovog branjenika.

Klikovac je rekao i da bi proces koji se vodi u podgoričkom Višem sudu trebalo vratiti tamo gde mu je i mesto – a to je polje pravde.

On smatra i da je tokom celog postupka dominirala politička pozadina.

Milonjić je ocenio da je glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić „precenio Branku Milić“ te da je, kako je naveo, nemoguce da jedna žena obavi toliko složenih radnji u gradu u kojem ne živi.

On je poručio i da će se, ako optužnica bude rezultirala osuđujućom presudom, morati postaviti pitanje odgovornosti čelnih ljudi i državnih organa.

„Okrivljena nije sporila da je protivnik NATO, jer je NATO bombardovao njenu državu, ali je sporila tvrdnju da je došla u Crnu Goru da protestuje protiv NATO. Ona je istakla u odbrani da je tipovana u Srbiji, jer se tamo bori protiv organizovanog kriminala“, istakao je Milonjić.

Prema rečima Klikovca, svedoci smo da su svi optuženi „lica u godinama, bez posebnih znanja i sposobnosti i dospeli za tuđu negu i pomoć, a nikako da se bave terorizmom i državnim udarima.

Jedini greh njegovog branjenika je, naveo je on, što je koristio pravo slobode kretanja u Crnoj Gori dan pre izbora, a za koje nije ni znao da se održavaju, prenosi RTCG.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.