Zvizdić sa Vučićem u Srbiji 23. januara o ekonomiji i aktuelnim temama

Predsedavajući Saveta ministara BiH Denis Zvizdić potvrdio je da će posetiti Srbiju u ponedeljak, 23. januara i da će sa premijerom Aleksandrom Vučićem razgovarati o ekonomiji, kao i o drugim aktuelnim društvenim i političkim temama.

„Ja sam prihvatio poziv premijera Vučića i biću u zvaničnoj poseti Srbiji narednog ponedeljka. To će biti kontinuitet saradnje, pre svega dobrosusedske saradnje BiH i Srbije, dobre saradnje i dobrih relacija koje imamo premijer Vučić i ja, i svakako saradnje Saveta ministara BiH i Vlade Srbije“, rekao je Zvizdić za sarajevsku TV1.

On je kazao da će njegova poseta Beogradu podići nivo dobrosusedskih i dobrih ekonomskih odnosa koji se nalaze u uzlaznoj putanji, ali i procesa pomirenja da bi se obezbedila kvalitetnija budućnosti gradjana i BiH i Srbije.

Predsedavajući Saveta ministara je kazao da će sa Vučićem prvenstveno razgovarati o ekonomskim temama, dok će poseban fokus biti izgradnja zajedničkih projekata iz oblasti infrastrukture bitnih za BiH i Srbiju, ali i region zapadnog Balkana – u svetlu onoga što se dešava unutar „Connectivity Agende“ zajedno sa EU.

Ocenio je da dijalog i razgovor moraju ostati ključni instrumenti za rešavanje problema unutar regiona zapadnog Balkana, kao i za definisanja zajedničkih interesa BiH i Srbije.

„Zaista smatram, a isto tako misli i kolega Vučić, da retorika mora biti spuštena na jedan nivo prihvatljivog političkog dijaloga i političke korektnosti, jer radikalna retorika, dizanje tenzija, stvaranje blokada ne ide u korist niti BiH niti Srbiji niti kompletnom region“, istakao je on.

Zvizdić je ocenio da je najmanji zajednički sadržalac BiH i Srbije evropski put, u okviru kojeg dve zemlje mogu naći veliki broj zajedničkih projekata.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.