U trendu

Beograd će biti okićen do 10. novembra

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali izjavio je danas da novogodišnje osvetljenje glavnog grada Srbije, koje će trajati 90 dana, Grad košta oko dva miliona dinara.

„Pre nekoliko godina, kada smo preuzeli upravljanje gradom, novogodišnje osvetljenje je bilo postavljeno na 24 lokacije, a sada će biti na 50. Do 10. novembra biće završeno postavljanje novogodišnje rasvete po čitavom gradu“, rekao je Mali za televiziju Pink.

On je naveo da je kupljeno novih 26 kilometara svetiljki koje se postavljaju na drveće.

„Sve to radimo s Vladom Srbije, jer nam je zajednički cilj da što veći broj turista dodje u Srbiju. Želimo da popunimo kapacitete naših hotela i restorana i tako zaradimo novac. Sve to se odnosi na 29, 30. i 31. decembar, a mi već od 1. decembra krećemo s najintenzivnijim mogućim programom za poslednji mesec u godini“, rekao je Mali.

On je dodao da se „uveliko radi“ na sredjivanju fasada, koje će ubuduće morati da budu dekorativno osvetljene.

Gradonačelnik je najavio i da će u 2017. godini početi gradnja Doma zdravlja u Borči, kao i nove ambulante u Ugrinovcima.

Rekao je i da će do početka finalnog turnira košarkaške Evrolige 2018. godine, čiji će Beograd biti domaćin, „Kombank arena“ dobiti novi, „viseći“ semafor.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.