Bjelogrlić pušten na slobodu: „Žao mi je što sam naseo na provokacije“

Glumac i reditelj Dragan Bjelogrlić pušten je na slobodu nakon što je ispitan u Osnovnom javnom tužilaštvu u Nišu povodom sumnji da je u ponedeljak rano ujutru više puta po glavi udario reditelja Predraga Antonijevića u niškom hotelu „Ambasador“, rečeno je Tanjugu u tom tužilaštvu.

Bjelogrlić je na saslušanju u tužilaštvu, gde se zadržao nešto više od tri sata priznao izvršenje krivičnog dela i izrazio žaljenje, rekao je Tanjugu tužilac Vladimir Stanojević.

Po izlasku iz tužilaštva, Bjelogrlić je u izjavi novinarima naglasio da mu je žao što je došlo do incidenta.

„Uvek sam se pitao zašto volim ovaj grad, u najtežim trenucima je uz mene, zahvalio bih se što su bili profesionalni, Tužilaštvu što nije podlegao pritiscima i što je profesionalno uradio posao. Što su mi dali mogućnost da objasnim šta se desilo, a to što se desilo nije ono što su pisali tabloidi. Žao mi je što sam naseo na provokacije Antonijevića koje traju više od godinu dana, žao mi je što se Antonijević pojavio baš u trenutku kad sam imao dve veličanstvene premijere i žao mi je što nisam izdržao da ignorišem te provokacije i što sam dozvolio da ovo baci senku na dva događaja u Nišu. Žao mi je što sam ovo uradio. Ja se nisam uputio ka njemu, krenuo sam u WC, tek na njegovo dobacivanje sam reagovao“, ispričao je Bjelogrlić.

Postupak protiv glumca zbog krivičnog dela nasilničko ponašanje biće nastavljen, a on će se u daljem toku postupka braniti sa slobode, rekao je Stanojević.

Njemu je juče bilo određeno zadržavanje do 48 sati zbog ovog incidenta i noć je proveo u tzv. policijskom pritvoru.

Oba reditelja našla su se u Nišu pošto su prošle subote u tom gradu počeli 56. Filmski susreti.

Antonijević je pre izvesnog vremena optužio Bjelogrlića da mu je početkom 2016. godine nudio mito da podrži film „Jesen samuraja“, što je Bjelogrlić demantovao, uz tvrdnju da je prepiska lažirana.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.