Branioci po službenoj dužnosti više neće raditi „preko veze“

BEOGRAD – Angažovanje branilaca po službenoj dužnosti više neće moći da se odvija „preko veze“ između advokata i policije, tužilaštva ili suda, jer se uspostavlja sistem kol centra (call center) Advokatske komore Beograd sa novom programskom aplikacijom za postavljanje branilaca po službenoj dužnosti i to prema azbučnom redu sa spiska advokatske komore.

To znači da će policija i tužilaštvo prilikom privođenja osumnjičenog koji nema mogućnosti, para ili neće da angažuje advokata, ili sud u toku postupka, morati da pozovu kol centar Advokatske komore Beograd (AKB), a isti je slučaj i kod postavljanja privremenih zastupnika.

(Tanjug)

1 komentar
  1. Anonimni

    A kada ce biti zakon koji garantuje (ustavna sloboda)da u privatnoj tuzbi „okrivljeni“bude osudjen A DA NEBUDE SASLUSAN zbog proceduralne greske sto je na prvi datum rocista bio u bolnici pa na drugo nije „prijavio“ da hoce dA SE BRANI ? To ima jedino u zemljama gde vladaju „poglavice“ ili gde nisu ni culi sta je to -ustavom zagarantovana sloboda ili pak „demokratija“ bilo u kom sistemu !

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike