U trendu

CLS: Metro da bude u skladu sa zahtevima struke i građana

BEOGRAD – Centar za lokalnu samoupravu (CLS) zatražio je danas od vlasti Grada Beograda da odlože sednicu gradske skupštine na kojoj će se formalno usvajati aktuelni predlogza gradnju metroa dok se on ne izmeni u skladu sa zahtevima struke i građana.

Organizator i moderator diskusije na današnjoj tribini CLS Nikola Jovanović ocenio je da je zvanična javna rasprava o metrou održana u utorak u Skupštini grada Beograda bila farsa kao i da time potpuno onemogućeno Beograđanima da utiču na taj projekat.

Saobraćajni inženjer Mirko Radovanac naveo je da je planirana prva linija metroa prevashodno namenjena budućim korisnicima prostora uz dunavsku i savsku obalu, a da najopterećeniji koridori ostaju nepokriveni.

Dragomir Lukić, takođe saobraćajni inženjer, naglasio je da je potrebno revidiranje troškova investicije i korigovanje operativnih troškova za koje tvrdi da su izuzetno visoki.

Saobraćajni inženjer Dušan Milanović kazao je da novi koncept šinskih sistema treba da obezbedi najbolji način povezivanja sa čvorištima prigradskog, međugradskog i međunarodnog saobraćaja.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.