U trendu

Danas presuda Marku Milićevu za slučaj kantrimen

Izricanje presude Marku Milićevu, optuženom da je svojim automobilom „kantrimen“ izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je poginuo Luka Jovanović zakazano je za danas u Trećem osnovnom sudu u Beogradu.

Taj sud je u ponedeljak, 26. oktobra predložio da Milićev bude osuđen na 10 godina.

Sud je predložio i da kum Milićeva, Bratislav Vesović bude osuđen na tri godine zbog prikrivanja dela, dok je za taksistu „Pink taksija“ Sašu Jankovića predložena kazna od devet meseci zatvora zbog neotklanjanja opasnosti.

Odbrana je zatražila da Milićevu i Vesoviću bude ukinut pritvor, ali je to odbijeno.

Nesreća na Brankovom mostu dogodila se u julu 2014. godine, kada se Luki Jovanoviću i njegovim prijateljima na Brankovom mostu pokvarila „lada“. Kad su izašli da pomere automobil u zaustavnu traku, udario ih je „mini kantrimen“.

Optuženi Milićev je pobegao sa mesta nesreće, a Jovanović je preminuo dan kasnije u Urgentnom centru.

Nakon incidenta, Milićev se krio u Turskoj, pa u Kini, odakle je deportovan u Srbiju. Tokom suđenja nije otkrio šta se dogodilo sa spornim automobilom.

Sudija za prethodni postupak Trećeg osnovnog suda u Beogradu je sredinom septembra prošle godine doneo presude kojima je petoro Milićevih prijatelja, koji su te večeri bili sa njim u autu, osuđeno na kazne kućnog zatvora od četiri do 10 meseci, za koje su se nagodili uz priznanje krivičnog dela.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.