U trendu

Deca migranti i učenici OŠ Mile Dubljević u Bogovadji na zajedničkom multimedijalnom času

Deca migranti iz Centra za azil u Bogovadji i učenici nižih razreda Osnovne škole „Mile Dubljević“ u tom mestu danas su učestvovali u zajedničkom multimedijalnom času „Svet oko nas“ na kom su učili kako da koriste informacije koje su dostupne na virtuelnim kanalima.

Direktorka OŠ „Mile Dubljević“ Biljana Žujović rekla je agenciji Beta da su u okviru Podrške EU upravljanju migracijama u Srbiji opremljene dve multimedijalne školske učionice u Bogovadji.

„Izdvojeno odeljenje naše škole u Bogovadji već dve godine uspešno radi sa učenicima tražiocima azila koji su smešteni u obližnjem Centru za azil“, kazala je ona.

Po njenim rečima, tokom dve godine OŠ „Mile Dubljević“ pohadjalo je 42 učenika tražilaca azila, dok ih je trenutno 11.

Pedagog te škole Dražen Milosavljević ocenio je da je ovo odličan način da se poboljšaju tehnički uslovi obrazovno-vaspitnog procesa.

„Multimedijalne kabinete moći će da koriste svi niži razredi, a to potvrdjuje da je naša škola u tehničkom smislu u potpunosti opremljena“, kazao je Milosavljević.

On je rekao da su na taj način deca migranti, kao i deca iz lokalnog stanovništva dobila uslove za adekvatan rad.

„Ono o čemu smo maštali pre dve godine sada je stvarnost. Ostaje sada volja i nastavnika i učenika da koriste sve tehničke mogućnosti kojima se ostvaruju pedagoški principi“, dodao je Milosavljević.

Predsednik Opštine Lajkovac Andrija Živković kazao je da izdvojena školska odeljenja u seoskim sredinama u Srbiji, nisu zapostavljena.

„Uz pomoć multimedijalnih učionica, učenici će moći da na savremen način steknu nova znanja. Ulaganje u školstvo je ulaganje u budućnost“, ocenio je on.

Živković je podsetio da je u Bogovadji nedavno rekonstruisana i ambulanta.

„Uredili smo i centralni deo Bogovadje odnosno park koji sada služi svim meštanima“, dodao je on.

Cilj i ove aktivnosti bio je povezivanje migrantske populacije i lokalnog stanovništva.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar