U trendu

Djordjević i Udovičić obišli sajam Jednaki posvećen osobama sa invaliditetom (VIDEO)

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Djordjević i ministar omladine i sporta Vanja Udovičić posetili su danas sajam „Jednaki“, koji Ministarstvo za rad organizuje na Beogradskom sajmu.

Sajam se održava od 21. do 28. oktobra, tokom trajanja Sajma knjiga, a prema rečima Djordjevića cilj je da se posveti više pažnje osobama sa invaliditetom i da se javnosti približe aktivnosti ministarstva.

„Cilj je da širimo moto jednakosti i da ljudi vide da mi istinski radimo na tome da svi gradjni Srbije budu jednaki“, izjavio je Djordjević novinarima.

Udovičić je rekao da je poruka da su svi gradjani jednaki.

„Mi smo jedna od retkih zemalja koja ima izjednačena prava za olimpijce sportiste i paraolimpijce“, rekao je Udovičić.

Prema njegovim rečima država želi da više pažnje posveti paraolimpijcima, ali i da omogući osobama sa invaliditetom da mogu u celoj Srbiji da se bave fizičkom aktivnošću, ali i profesionalnim sportom.

Na štandu Ministarstva obezbedjen je izložbeni prostor na kome su slike i druga umetnička dela čiji su autori osobe sa invaliditetom, kao i staklene vitrine u kojima će biti izložene rukotvorine, nakit i različiti proizvodi koje su takođe izradile osobe sa invaliditetom i korisnici Ustanova socijalne zaštite.

Na sajmu se predstavljaju Nacionalna organizacija osoba sa invaliditetom, Udruženje preduzeća za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom, Republički zavod za socijalnu zaštitu, Komora socijalne zaštite, Asocijacija centara socijalne zaštite, Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje, Nacionalna služba za zapošljavanje, Inspektorat za rad, Republička agencija za mirno rešavanje radnih sporova i Uprava za bezbednost i zdravlje na radu.

Sve hale Beogradskog sajma su prilagodjene za neometan pristup osobama sa invaliditetom.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.