U trendu

Dnevnik: Tužilaštvo naredilo istragu protiv Bojana Pajtića

Više javno tužilaštvo u Novom Sadu naredilo je da se pokrene istraga protiv predsednika vojvodjanske vlade i Demokratske stranke Bojana Pajtića i trojice policajaca zbog navodnog ugrožavanja sigurnosti vlasnika novosadske agencije „Gvozden“ Uglješe Grgura, piše večeras novosadski Dnevnik na svom portalu.

Više javno tužilaštvo je izdalo obavezno uputstvo da se preduzme krivično gonjenje protiv Pajtića i policajaca Željka Trajkovića, Nenada Armuša i Branislava Eremića, po prijavi Uglješe Grgura, koji tvrdi da je 2008. godine uhapšen „po Pajtićevom nalogu“, a da su mu policajci koji su navedeni u prijavi pretili danima pre hapšenja.

Grgur je bio uhapšen zajedno s tadašnjim gradonačelnikom Zrenjanina Goranom Kneževićem i još desetak osoba zbog navodnih zloupotreba sa gradjevinskim zemljištem.

Nakon šest godina sudjenja pred Specijalnim sudom, svi su pravosnažno oslobodjeni svih optužbi, nakon čega je Uglješa Grgur u Novom Sadu tužio državu zbog nezakonitog pritvora, u kojem je proveo gotovo godinu dana, i materijalne štete, uz odštetni zahtev od preko 100 miliona dinara.

Taj postupak traje godinu dana, a u medjuvremenu je Grgur podneo prijavu protiv Pajtića i trojice policajaca, koju je Osnovno tužilaštvo u Novom Sadu odbacilo, ali je Više javno tužilaštvo usvojilo njegov prigovor na odbacivanje prijave.

„Iza svega stojim imenom i ne postoji nikakva politička pozadina ovog što radim već samo hoću da dokažem da sam pre sedam godina bio uhapšen kao žrtva tadašnjeg političkog sukoba Bojana Pajtića i Gorana Kneževića i da su mi zbog toga uništili sve poslove koje sam imao“, rekao je Uglješa Grgur za Dnevnik.

Prema njegovim rečima, neposredno pre hapšenja i Goran Knežević je dobijao pretnje koje su stizale u njegov kabinet gradonačelnika Zrenjanina.

„Ne znam zašto on ćuti o tome kada se zna da su mu pred hapšenje stizala preteća pisma. Mislim da bi policija trebalo i na tome da poradi da bi se utvrdila puna istina o tome kako su nam namestili čitav slučaj“, naveo je Grgur.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.