U trendu

Gujon: Prete da će mi pucati u glavu,a uskoro idem na KiM

Francuski humanitarac Arno Gujon se nada će uskoro prestati „medijska hajka“ protiv njega, započela gostovanjem na N1, jer pošto i dalje mediji, među njima i mediji na albanskom jeziku prenose sve što su ta medijska kuća i njoj bliski internet sajtovi objavili, a sve to prate brojne poruke među kojima je jutros dobio i direktnu pretnju smrću.

„Upucajte ga u glavu”- to sam pročitao jutros. Kada pročitate tako nešto „upucajte ga u glavu“ nije vam baš svejedno, pogotovo kada znate da tamo nije Beograd, to je Kosovo, rekao je Gujon za TV Pink uz opasku da se plaši za svoju bezbednost, za bezbednost svoje porodice.

Mislim na suprugu i na svoje dve kćerke , rekao je Gujon i dodao da takođe osuđuje pretnje novinarki N1, ali i da na isti način ta televizija treba da osudi i napade na njega i da prestanu sa kampanjom koja je uzrok tih pretnji.

Posebno ga brine, kako kaže što za dve nedelje ide na Kosovo i Metohiju, sa božičnim konvojom koji je pre dva dana krenuo iz Francuske gde je prikupljeno 10 tona pomoći za srspke enklave na KiM.

„Bojim se da mogu da mi zabrane ulazak na Kosovo, da me napadnu. To su opasne pretnje. To su pretnje smrću, pretnje zatvorom. Dobijam i rasističke ksenofobične poruke. Protiv mene kao Francuza, protiv mene kao Srbina“, rekao je Gujon.

On se nada, kaže da će sve ipak biti u redu i da će moći da nastavi da radi ono što je radio prethodnih trinaest godina, da pomaže Srbima na Kosovu i Methiji gde je humanitarno stanje ,kako kaže, katasrtrofalno.

Anro Gujon kaže da je svih ovih godina u javnim nastupima merio svaku izgovorenu reč, da nikada nije govorio o politici, stao na bilo koju stranu, da zna da svaka reč ovde izgovorena može da se pretvori u kamen na Kosovu i Metohiji.

„Mnogo mi je žao zbog svega ovoga i nadam se da će prestati. I moram da budem iskren nisam očekivao da će sve to da pođe iz Beograda, da ću ovde morati da se pravdam zašto pomažem Srbima, ako je to morao da radi u Francuskoj. “, rekao je Gujon za televiziju Pink uz konstataciju da želi da stavi tačku na nepotrebnu polemiku koja je počele u petak nakon gostovanja na televiziji N1.

Anro Gujon je bio gost televizije N1 u petak, posle čega je izjavio da ga je novinarka te televizije optužila da je srpski nacionalista i pokušala da da dovede u pitanje i njega i njegov humanitarni rad, dovodeći ga, kako je naveo, i vezu sa “identarcima u Francuskoj i nacionalistima u Srbiji”, jer jer je svojevremeno učestvovao u Vidovdanskom maršu 2009 godine, kada je petnaest dana išao peške od Beograda do Gazimestana.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)