U trendu

Jedini uveli bezvizni režim sa Kinom

Premijer Aleksandar Vučić istakao je večeras da je jedino Srbija, od zemalja učesnica na Samitu Kine i zemalja centralne i istočne Evrope u Rigi, potpisala sporazum o potpunoj viznoj liberalizaciji sa Pekingom.

Vučić je, posle sednice premijera zemalja učesnica, kazao da je kineski premijer Li Kećijang u tri navrata, u svom obraćanju, govorio o ugovorima sa Srbijom.

Podvukavši da se radi o ugovorima, a ne više memorandumima i sporazumima, Vučić je na tv Pink rekao da imamo samo jedan sporazum, a on se tiče potpune vizne liberalizacije.

„To je samo Srbija uradila od svih 16 zemalja centralne i istočne Evrope. Neke druge zemlje su uvele bezvizni režim samo za diplomatske i službene pasoše. Mi smo uveli za sve građane Kine“, rekao je premijer Srbije.

Vučić je kazao da su tu odluku prokomentarisali mnogi kao hrabrom.

„Mi smo hrabrim odlukama svoju zemlju podigli“, konstatovao je premijer Srbije.

Takođe je ukazao da je na Samitu potpisano više važnih ugovora, navodeći ugovor o obnovi železničke pruge između Beograda i Stare Pazove vredan 319,9 miliona evra, kojim će se ubrzati pruga do Novog Sada, a time i obezbediti brže putovanje ljudi i robe.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike