najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Još jedna šansa za buduće brucoše

Drugi upisni krug na fakultetima u Srbiji počinje danas predavanjem dokumenata, a najviše slobodnih mesta ostalo je na univerzitetima u Novom Sadu i Beogradu.

Prijemni ispit na fakultetima biće od 4. do 6. septembra, dok upis kandidata na fakultete mora biti završen do 16. septembra.

Za drugi upisni krug na Univerzitetu u Beogradu ostalo je 1.325 slobodnih mesta i to 168 na budžetu i 1.157 samofinansirajućih.

Budžetskih mesta ostalo je na Rudarsko-geološkom fakultet – 26, Tehničkom fakultetu u Boru – 25, Tehničko- metalurški fakultet – dva mesta, Učiteljski fakultet – 25, Fizički fakultet – 31, Filološki fakultet – 41, Šumarski fakultet 17 mesta.

Slobodnih mesta (ni budžetskih ni samofinansirajućih) za drugi upisni krug nema na Arhitektonskom, Biološkom, ETF, Matematičkom, Mašinskom, Saobraćajnom, Veterinarskom fakultetu, Fakultetu za bezbednost, FASPER-u, FON-u, Fakultetu političkih nauka, Filozofskom fakultetu.

Na univerzuitetu u Novom Sadu ostalo je 2.150 slobodnih mesta za upis u prvu godinu osnovnih i integrisanih studija, i to 347 budžetskih i 1.803 samofinansirajućih.

Na fakultetima Univerziteta u Kragujevcu ostalo je 827 slobodnih mesta i to 227 budžetskih i 600 samofinansirajućih mesta.

Agronomski fakultet u Čačku ima 35 budžetskih mesta, Fakultet inženjerskih nauka u Kragujevcu – 37 budžetskih, Fakultetu za mašinstvo i građevinarstvo u Kraljevu – 53 budžetska mesta.

Budžetskih mesta ima i PMF u Kragujevcu – 22, Fakultetu tehničkih nauka u Čačku – dva, Učiteljskom fakultetu Užice – 63, Filološko-umetničkom fakultetu u Kragujevcu – 15.

Na Univerzitetu u Nišu ostalo je ukupno 1.360 brucoških mesta i to 277 budžetskih i 1.083 samofinansirajućih mesta.

Budžetskih mesta ostalo je na Građevinsko-arhitektonskom fakultetu – 32, Mašinskom fakultetu – 56, Pedagoškom fakultetu – 34, Pravnom fakultetu – sedam, PMF – 82, Tehnološkom fakultetu – 62, Fakultetu umetnosti – jedno, Filozofski fakultet – dva.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike