U trendu

Klinički centar Vojvodine odbacuje optužbe da je kriv za smrt pacijenta od kovida

Klinički centar Vojvodine (KCV) odbacio je danas optužbe za nesavesno lečenje jednog pacijenta, koji je preminuo tokom pandemije kovida, u julu 2020. godine.

Kako su mediji ranije danas preneli, Apelaciono javno tužilaštvo u Novom Sadu naložilo je Višem javnom tužilaštvu da nastavi krivično gonjenje KCV-a, po prijavi doktorke Mirele Erić.

Doktorka Erić je prijavu podnela zbog sumnje na nesavesno lečenje njenog brata Nebojše Erića, koji je u KCV primljen sa obostranom upalom pluća i nakon osam dana je preminuo.

„Pacijenti koji su smešteni u jedinicama intenzivnog lečenja moraju biti pod stalnim nadzorom lekara raznih specijalnosti. Za sve vreme boravka mog brata u jedinici intenzivnog lečenja, nije konsultovan niti pulmolog, niti radiolog, niti hematolog“, kazala je ranije medijima Mirela Erić, koja je i profesorka Medicinskog fakulteta u Novom Sadu.

Optužila je KCV i da su u slučaju njenog pokojnog brata „preskočene“ neke terapijske metode i lekovi.

KCV je danas saopštio da je u tom predmetu sarađivao sa svim nadležnim organima koji su imali uvid u sve podatke.

„Sprovedene kontrole su donele zaključak da su dijagnostičke i terapijske procedure vezane za lečenje pacijenta u saglasnosti sa savremenim doktrinarnim stavovima i važećim procedurama i aktuelnim protokolima zasnovanim na kliničkim vodičima“, piše u saopštenju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar