U trendu

Meteorolozi upozoravaju na vremenske neprilike

Prethodni dani podsetili su nas na leto, ali prema najavama meteorologa, tome već sutra dolazi kraj.

Meteorolog amater Marko Čubrilo, na svom profilu na Fejsbuku, izdao je upozorenje koje se odnosi na naredne dane i vremenske prilike koje nam oni donose.

„Od večeras ulazimo u izrazito nestabilan period koji će donositi čestu pojavu lokalnih pljuskova sa grmljavinom i lokalnih vremenskih nepogoda“, saopštio je Čubrilo.

Već u sredu pre podne na zapadu i jugozapadu, a u toku dana i nad ostalim delom regiona, dolazi do destabilizacije atmosfere, uz pojavu grmljavinskih pljuskova, a ponegde može da dođe i do lokalnih nepogoda, navodi meteorolog.

Dnevni maksimum u sredu biće između 14 i 28 stepeni na istoku regiona, duvaće južni vetar, ponegde pojačan, dok se u zoni fronta i pljuskova nakratko očekuje jak zapadni, a zatim slab zapadni i jugozapadni vetar.

„U četvrtak nestabilno i još malo svežije, povremeno uz grmljavinske pljuskove sa uslovima za lokalne nepogode. Više nestabilnosti nad središnjim i istočnim predelima, dok će na zapadu i duž Jadrana biti više suvog vremena. Vetar u okretanju na zapadni i severozapadni, a dnevni maksimumi od 14 do 19 stepeni celzijusa“, piše Čubrilo.

U petak se očekuje da prvi ciklon polako napusti naše predele, smatra meteorolog, te se uz više sunca samo ponegde očekuje lokalni pljusak, dok će temperature biti oko proseka.

„Prvog dana vikenda nad većim delom regiona suvo i toplije, dok se na zapadu i jugozapadu posle podne računa na novo pogorašnje uz grmljavinske pljuskove. Vetar južni, a dnevni maksimum od +23 do 29 stepeni Celzijusa. Kasno posle podne i u noći na nedelju pogoršanja uz nestabilnosti zahvata polako i ostali deo regiona. Drugog dana vikenda promenjljivo oblačno i malo sveže, posebno na istoku gde će biti i više nestabilnosti. Vetar zapadni i severozapadni“, piše Čubrilo.

Signala za stabilizaciju vremena i otopljenje, prema njegovim rečima, za sada nema sve do 25. maja, preneo je Blic.

UPOZORENJE!OD VEČERAS ULAZIMO U IZRAZITO NESTABILAN PERIOD KOJI ĆE DONOSITI ČESTU POJAVU LOKALNIH PLJUSKOVA SA…

Posted by Marko Cubrilo on Monday, May 10, 2021

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.