U trendu

Miketić (Zajedno): Ministarstvo hitno da uputi inspekciju u 'Torlak'

Poslanik stranke Zajedno u Skupštini Srbije, Đorđe Miketić, pozvao je danas Ministarstvo zdravlja da uputi inspekciju u beogradski Institut za virusologiju, vakcine i serume „Torlak“ povodom povlačenja jedne serije BSG vakcina za bebe protiv tuberkuloze koje proizvodi taj institut.

Miketić je u pisanoj izjavi naveo da će zahtevati od Odbora Skupštine Srbije za zdravlje i porodicu „da hitno obrazuje komisiju koja mora ispitati čitav slučaj, kao i postupanje ministarke zdravlja u ovom i prethodnom slučaju pogrešno vakcinisanih beba“.

Podsetio je da je ovo druga „nedopustiva greška“ Instituta „Torlak“, nakon „prošlogodišnjeg skandala u GAK Narodni front, kada je 600 beba pogrešno vakcinisano BCG vakcinama zbog „zabune u proceduri“.

„Sada je došlo do nove nedopustive greške, a to je da se u upotrebi nađe vakcina koja ne zadovoljava standarde, te je tek nakon vakcinacije dece ona povučena iz upotrebe. Institut ‘Torlak’ se o ovom pitanju ne oglašava, što je skandalozno i za svaku osudu, jer tako se širi strah među roditeljima vakcinisanih beba“, rekao je Miketić.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.