U trendu

Na „Antonovu“ totalna šteta, biće prenet u bazu

JAGODINA – Avion kompanije „STS Avijacija“ koji se u sredu uveče prinudno spustio u ataru sela Novo Lanište kod Jagodine, totalno je oštećen i ne može da poleti, pa će biti prenesen helikopterom u Beograd, rekli su danas Tanjugu aviomehaničari koji se nalaze na licu mesta.

U njivi pod kukuruzom i visokim korovom na levoj obali reke Belici, desetak aviomehaničara pripremaju prenos aviona u bazu u Lisičijem jarku kod Beograda.

„Sve i kada bi ga mogli osposobiti za let, a nema govora, treba mu pista, a avion je u kukuruzištu, rekao je jedan aviomehaničar i dodao da će avion biti ubrzo spreman za prenos i prebačen u bazu.

Reč je o avionu „Antonov 2 YU BRK“ koji je bio angažovan na teritoriji Jagodine i okoline protiv komaraca, a dvočlana posada, posle uočenog kvara, avion je spustila na lokaciju koja je bezbedna za stanovništvo, oko dva kilometra od sela. Do aviona se stiže jedino peške, terenskim vozilima ili traktorom, nasipom uz reku.

Posada aviona je letelicu prinudno spustila, „zbog uočenog kvara na motoru“, rečeno je Tanjugu u Policijskoj upravi u Jagodini.

U ovoj nezgodi, zahvaljujući prisebnosti i iskustvu posade, niko nije povređen. Avion je star 48 godina.

U „rekordnom vremenu“, stigla je policija, lekarske ekipe, vatrogasci, rekli su Tanjugu stanovnici Novog Laništa.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.