U trendu

Na fakultetima u Kragujevcu ostalo još 1.231 mesto za drugi upisni rok

Na fakultetima Univerziteta u Kragujevcu za drugi upisni rok ostalo je 1.231 slobodno mesto za studiranje o trošku budžeta i samofinansirajuće brucoše.

Na 11 od ukupno 12 fakulteta preostala su 404 mesta za brucoše na budžetu i 827 za samofinansirajuće.

Najviše mesta za školovanje o trošku države ostalo je na Fakultetu inženjerskih nauka u Kragujevcu, 81 mesto, Fakultetu za mašinstvo i gradjevinarstvo u Kraljevu,78 mesta, kragujevčkom Prirodno matematičkom fakultetu je upražnjeno 71 mesto, a na Učiteljskom fakultetu u Užicu ima 66 slobodnih mesta na budžetu.

Na Fakultetu Tehničkih nauka u Čačku ima 46 slobodnih mesta za brucoše na budžetu, Agronomskom u Čačku 35, a još 23 slobodna mesta za upis brucoša ima Filološko-umetnički fakultet u Kragujevcu.

Za buduće student ekonomije u Kragujevcu ima još četiri mesta za školovanje o trošku države.

Za samofinansirajuće student najviše je slobodnih mesta za upis na kragujevačkom Ekonomskom fakultetu, 292, na Pravnom fakultetu u Kragujevcu 289, Fakultetu inženjerskih nauka u Kragujevcu, 79, a na Filološko-umetničkom fakultetu 54 mesta.

Za brucoše koji će plaćati školovanje mesta još ima i na Fakultetu tehničkih nauka u Čačku, 42, Učiteljskom u Užicu 20, Fakultetu pedagoških nauka u Jagodini 18 i Fakultetu za hotelijerstvo i turizam u Vrnjačkoj Banji 23 mesta.

Drugi upisni rok na Univerzitetu u Kragujevcu biće održan od 4. do 20 septembra. Prijavljivanje kandidata trajaće od 4. do 8. septembra, a polaganje prijemnih ispita je od 11. do 14. septembra. Do 20. septembra planiran je završetak upisa u drugom uspisnom roku.
Ostale fotografije uz tekst

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike