U trendu

Najavljene nove blokade Ibarske magistrale kod Pakovraća zbog neisplaćene oduzete zemlje

Meštani više sela iz okoline Čačka, Lučana, Požege i Kraljeva najavili su za utorak, 2. maj, blokadu Ibarske magistrale na petelji u čačanskom selu Pakovraće zbog neisplaćene zemlje koja im je oduzeta za izgradnju autoputa.

Meštani su rekli agenciji Beta da će blokada petelje u Pakovraću, na izlasku sa deonice autoputa Preljina-Požega, biti održana od 14 do 16 časova i da je to blokada upozorenja.

Oni najavljuju da će, ukoliko im odmah ne počne isplata, od 3. maja početi svakodnevne blokade puteva u svim mestima u kojima se izvode radovi na izgradnji deonica autoputa od Čačka ka Požegi.

Meštani navode da su nezadovoljni jer im ni posle tri godine nije isplaćena zemlja, koja im je oduzeta za izgradnju auto-puta.

Oni traže da im se isplati oduzeta zemlja po presudama Osnovnog suda koji je odredio da je cena te zemlje od 1.250 do 1.300 dinara po kvadratnom metru.

Meštani ističu da su prinudjeni da radikalizuju proteste i blokade jer direktor Javnog preduzeća „Putevi Srbije“ Zoran Drobnjak nije ispunio obećanje da će država gradjanima isplatiti nesporni deo imovine.

Zbog izgradnje autoputa velikom broju gradjana su ekspropriisane i porušene kuće i pomoćni objekti i za to još uvek nisu dobili nikakvu naknadu, dok je nekima isplaćen samo deo naknade.

Meštani su i ranije blokirali Ibarsku magistralu na petlji u Pakovraću, kao i radove na izgradnji auto-puta kroz to selo zahtevajući isplatu imovine koja im je eskproprisana zbog izgradnje tog puta, ali njihovi zahtevi su do sada samo delimično ispunjeni.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.