Napad na Miroslavu Milenović nije prijavljen policiji

Foto: Beta

Načelnik Uprave kriminalističke policije Policijske uprave za Beograd Dragan Kecman izjavio je danas da napad na članicu Saveta za borbu protiv korupcije Miroslavu Milenović nije zvanično prijavljen policiji i tužilaštvu, ali da je policija samoinicijativno reagovala na osnovu informacija u medijima.

„Policija je samoinicijativno, iz svog delokruga nadležnosti, reagovala na informaciju koja je objavljena u medijima da je, u ulazu zgrade u kojoj živi, napadnuta i pretučena Miroslava Milenović, članica Saveta za borbu protiv korupcije. Moram da napomenem da ovaj događaj nije zvanično prijavljen nadležnim državnim organima – policiji i tužilaštvu“, rekao je Kecman, a navodi se u današnjem saopštenju MUP-a.

Dodaje se da je policija izašla na lice mesta, izvršila uviđaj i kontaktirala Miroslavu Milenović, koja, kako se navodi, „nije bila spremna na saradnju da pojasni sve okolnosti događaja“.

„Izjavila je samo da je s leđa udarena drvenim predmetom po glavi od strane nepoznate osobe. Ostali smo uskraćeni i za odgovor na pitanje zašto slučaj nije prijavila policiji i zatražila pomoć nadležne zdravstvene institucije koja bi konstatovala povrede, ako ih ima, kao i težinu povreda. Ostavili smo broj telefona na koji može da nas pozove u bilo koje doba dana ili noći“, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je policija obavestila Prvo osnovno javno tužilaštvo.

„Po njihovom nalogu, prosledićemo im detaljan izveštaj. Bez obzira što gospođa Milenović ne želi da sarađuje s policijom, mi intenzivno radimo na ovom slučaju do identifikacije i pronalaska napadača. Ovim putem je pozivamo da slučaj prijavi nadležnim državnim organima“, navodi se u saopštenje.
 
MUP je saopštio da je policija u septembru postupala po prijavi Miroslave Milenović da je prate nepoznate osobe.

„U konsultaciji s nadležnim tužilaštvom, koje je naložilo da se obavi još jedan razgovor s njom kako bi pojasnila činjenice u vezi s tim dogadjajem, policija je gospođi Milenović uputila poziv na koji se ona nije odazvala“, navodi se u saopštenju MUP-a.

(Beta)

Ostavite komentar

Ostavite komentar