U trendu

Naslovna strana za četvrtak, 27. jul 2017. godine

Dnevne novine na naslovnim stranama današnjih izdanja pišu o situaciji u vezi sa članstvom Kosova u medjunarodnim organizacijama, unutrašnjem dijalogu o Kosovu i konferenciji za novinare najboljeg srpskog tenisera Novaka Djokovića koji je završio sezonu zbog povrede.

ALO  –  „Dačić u suzama ispratio Cuneta“, o sahrani pevača narodnih pesama Predraga Gojkovića Cuneta. List piše i da je „Srpski vehabija drugi čovek ISIS“. „Kraj sezone za Novaka“, o odluci tenisera Novaka Djokovića da propusti ostatak sezone zbog povrede lakta i da se početkom iduće godine vratiti takmičenju.

BLIC  –  „Za smrt malog Alekse niko neće odgovarati“, list piše da zbog zastarelosti nema odgovornosti nastavnika škole koju je pohadjao dečak koji se ubio zbog vršnjačkog nasilja. „Glasno reći istinu o Kosovu“, kaže za list istoričar Predrag Marković povodom inicijative predsednika Srbije o unutrašnjem dijalogu Kosovu. „Vratiću se jači“, naslov je teksta o najavi Novaka Djokovića da zbog povrede završava sezonu.

VEČERNJE NOVOSTI  –  „Spremamo im bolan odgovor“, piše list o reakciji Rusije povodom najave uvodjenja novih sankcija SAD. „Radnike u ‘Goši’ spasavaju Kinezi“, o pomoći za fabriku iz Smederevske Palanke. „Sezona je gotova, gledaćete me još“, o konferenciji za novinare Novaka Djokovića.

DANAS  –  „Priština uskoro član Interpola, u Unesko verovatno neće ući“, list piše o sastanku ministara spoljnih poslova i policije, Ivice Dačića i Nebojše Stefanovića o članstvu Kosova u medjunarodnim organizacijama. Glavni urednici o navodima predsednika Srbije da primaju novac za pisanje o Savamali „Vučić da odgovara za neistine“. „Marković: Svi nezadovoljni sporazumom“ predsednik Samostalnog sindikata u „Fijatu“ tvrdi da je ugovor kompromisno rešenje. „Djoković: Gledaćete još mnogo mojih mečeva“, o završetku sezone za Novaka Djokovića zbog povrede.

INFORMER  –  List piše da Amerika „diže ruke“ od Kosova pod naslovom „Tramp odjavio Šiptare“. „Novak pauzira čak šest meseci“, o odluci tenisera Novaka Djokovića da se zbog povrede lakta takmičenju vrati početkom iduće godine.

KURIR  –  U tekstu „SNS dovodi 150.000 lažnih glasača u Beograd“ list piše da vrh Srpske napredne stranke na predstojećim beogradskim izborima zbog, kako Kurir navodi, straha da će izgubiti vlast, planira da u narednom periodu promeni prebivališt velikom broju svojih pristalica iz okoline Beograda. List donosi i vodič o tome „kako izbeći gužve na granicama“.

POLITIKA  –  „Male šanse Kosova za članstvo u Unesku“ o diplomatskoj bici Beograda i Prištine u vezi sa članstvom Kosova u medjunarodnim organizacijama. „Bez reketa do 2018. godine“ o konferenciji za novinare Novaka Djokovića na kojoj je rekao da završava sezonu zbog povrede.

SRPSKI TELEGRAF  –  U tekstu „Hrvati ruše spomenik herojima s Košara“ list piše da je Adrija medija grupa Aleksandra Rodića počela s kampanjom protiv obeležja junacima koji su poginuli u borbama sa OVK i NATO. „Odluka Djokovića – Bog mi je dao znak, zbogom tenisu“, o odluci tenisera Novaka Djokovića da će propustiti ostatak sezone zbog povrede lakta, da će se posvetiti rehabilitaciji i da će se početkom iduće godine vratiti takmičenju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.