U trendu

Naslovna strana za ponedeljak, 20. mart 2017. godine

Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama danas najviše pišu o prognozama predsedničkih izbora u Srbiji, kao i o podršci gradjana Srbije ulasku u EU.

ALO – O tome kako je premijer Srbije Aleksandar Vučić dočekan na otvaranju stadiona u Novom Pazaru: „Vučić dočekan kao Tito“ .

BLIC – Pod naslovom „Vučić 53 odsto, Beli najjači opozicionar“ list prenosi istraživanje Ipsos straredžik marketinga po kome kandidat vladajuće koalicije oko Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić pobedjuje u prvom krugu izbora sa 53 odsto glasova, a da je Luka Maksimović, poznatiji kao Ljubiša Preletačević Beli sa 11 odsto glasova birača najjači opozicionar, potom Saša Janković s 10,6 odsto, Vojislav Šešelj 8,7 odsto, Vuk Jeremić 6,9 odsto, Boško Obradović 3,5 odsto glasova birača, dok Saša Radulović i Nenad Čanak imaju 1,7 odsto.

VEČERNJE NOVOSTI – „Za lečenje u banjama 334 miliona više“, tekst u kome list navodi da će Republički fond zdravstvenog osiguranja za medicinsku rehabilitaciju izdvojiti 334 miliona dinara više nego prošle godine i da se očekuje da će oko 50.000 osiguranika ove godine u rehabilitacionim centrima provesti preko milion dana. „Srpska Ikea će biti najjeftinija“ o najavama švedske kompanije koja otvara prvu prodavnicu u Beogadu.

DANAS – „Vučić zloupotrebio Angelu Merkel za kampanju“, za list kaže kandidat za predsednika Srbije Saša Janković. „Neophodno i političko angažovanje Inicijative“, kaže za list predstavnik Inicijative Ne da(vi)mo Beograd Dobrica Veselinović.

INFORMER – „Vuk ženi na račun u Americi uplati 650.000 dolara“ piše list o istraživanju „Antidota“ po kome je Vuk Jeremić od septembra 2013. do januara 2017 na privatni račun supruzi uplatio 650.000 dolara.

KURIR – „Beli na drugom mestu“ o rezultatima poslednjeg istraživanja Ipsos straredžik marketinga, koje je prema navodima lista, unelo pometnju u izborne štabove opozicionih kandidata.

POLITIKA – U „EU u džepu, Rusija na srcu“ list piše da se za članstvo Srbije u EU izjašnjava 43 odsto, a za priključenje Evroazijskoj uniji trećina gradjana, što ukazuje na promenu raspoloženja u Srbiji. „Rosu može bez odobrenja da se kreće po celom Kosovu“, za list kaže komandant KFOR-a na Kosovu i Metohiji italijanski general-majorom Djovani Fungom.

SRPSKI TELEGRAF – Lider SRS Vojislav Šešelj za list govori o tome da je Vuk Jeremić odavao državne tajne pripadnicima zemunskog klana: „Vuk bio špijun Zemunaca“. „Toma uništava tajna dokumenta?“ naslov je teksta o tome da je ispred Predsedništva Srbije nadjen džak sa isečenim spisima.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.