U trendu

Naslovna strana, za sredu 4. jul

Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama od srede pišu, pord ostalog, da smena u Vladi Srbije neće biti dok se „vodi bitka“ za Kosovo, kao i o spremnosti da se SAD i Rusija uključe u dijalog Beograda i Prištine.

BLIC – „Susret Trampa i Putina šansa da se ubrzaju pregovori“, o sastanku predsedika SAD i Rusije u Helsinkiju gde će biti reči i o Kosovu, kao i signalima koje je dobio Beograd da te dve sile žele da se uključe u dijalog.

VEČERNJE NOVOSTI – „Smene u vladi biće odložene dok vodimo bitku za KiM“ naslov intervjua sa predsednicom Vlade Anom Brnabić koja izmedju ostalog kaže da sada ništa nije važnije od jedinstva u Srbiji. „Dlaka otkucava decu narkomane“, o tome da zabrinuti roditelji plaćaju specijalne analize ali i da je za pola godine registrovano 20 novih opijata.

ALO – „Svoje sinove spremam da ratuju“, naslov je intervjua sa liderom SRS Vojislvom Šešeljem. 

DANAS – „Umetnost i profesija su ponovo ponižene“, o reakcijama na izbor Damira Handinovića producenta Pinka i kompozitora folk pesama za vršioca dužnosti Centra beogradskih festivala. „Evo, ja sam kriv što Prokop nije završen“ naslov pod kojim za list govori bivši ministar gradjevinarstva, infrastrukture, i saobraćaja Milutin Mrkonjić povodom izmeštanja železničkog saobraćaja u nedovršenu stanicu Prokop kako bi se zadovoljili investitori.

INFORMER – Pod naslovom „Jado jadni“, list piše o predsedniku Crne Gore Milu Djukanoviću i njegovoj odluci da pošalje vojnike na Kosovo da služe u NATO. „Beko pre atentata bio praćen i prisluškivan“, o sudjenju za pokušubistva na biznismena Milana Beka.

KURIR – „Braneći Kosovo, oterali 120.000 Srba“, o učinku vlade na KiM od 1999. godine. „Desanka Maksimović špijunirala za Staljina“, o tome da se poznata pesnikinja nalazila na spisku Udbe.

POLITIKA – „Očuvanje suvereniteta spaja Beograd i Kijev“, o poseti predsednika Ukrajine, Petra Porošenka Beogradu i razgovorima sa Aleksandrom Vučićem. „Politički rat oko spomenika na Zlatiboru“, o nesuglasicama Srpske napredne stranke i opštine Čajetina. List piše i o obrazovanju, pod naslovom „Kad vukovci ne polože prijemni ispit“.

SRPSKI TELEGRAF – „Čelnik SPS krojio spisak za ubistva mafijaša“, o tajnama Zemunskog klana i počinjenim otmicama, ubistvima i uticaju političara.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.