U trendu

Naslovne strane za četvrtak, 6. oktobar 2022. godine

Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama izdanja za četvrtak, 6. oktobar, pišu o prvom Samitu Evropske političke zajednice u Pragu koji danas počinje, o očekivanjima koje će Evropa izneti pred predsednika Srbije Aleksandra Vučića, zatim o izborima u Bosni i Hercegovini, kao i godišnjici od smrti gardista u Topčideru.

ALO – O ratu u Ukrajini, „Šta se dešava sa moćnom ruskom armijom – Ukrajinci u jurišu na Lugansk“.

BLIC – Pod naslovom „Nema više ruske nafte za Srbiju“ piše da EU ipak nije izuzela Srbiju od sankcija Rusiji. Ubistvu devojčice u Vršcu prethodili propusti nadležnih: „Tukao ženu, osudjen, a dali mu da čuva dete“.

VEČERNJE NOVOSTI – Samit Evropske političke zajednice u Pragu: „Vučiću prvo pitanje: Kad će sankcije?“ – piše list. Drastično kršenje vladine uredbe „Ruski pelet prodaju i za 410 evra po toni“. Rušenje crkve iz 14. veka u Novom Pazaru otvorilo pitanje zaštite baštine: „Srpska kolevka u mraku nebrige“.

DANAS – Podaci Svetske banke pokazuju da srpski zvaničnici olako izriču ocene o velikom uspehu domaće ekonomije: „Srbija ‘ekonomski tigar’ na dnu regiona“. Na izborima u BiH izostala uobičajena podrška Vučića Dodiku jer su, piše list, „Stari sukobi i nesporazumi isplivali na površinu“. Prošlo 18 godina od ubistva dvojice gardista u Topčideru, a „Predmet u sudovima neko stavio u fioku“.

INFORMER – Politički analitičari ocenjuju za list da slede veliki pritisci na Srbiju, „Džaba im ‘sačekuša’ u Pragu, Vučić neće uvesti sankcije Rusiji“.

KURIR – List prenosi: „Neodgovorno – Darijino ministarstvo već mesec dana ima sudski nalog, ali ne ulazi u nelegalni dom ‘Rojal'“. Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić povodom Vučićevog odlaska na samit u Prag: „Biće sam protiv njih 40“.

NOVA – Piše da će se pred Vučićem u Pragu naći dva pitanja: „Kad će vlada i sankcije Rusiji“. List piše da je energetski projekat Obrenovac-Novi Beograd, još jedna prevara: „Od toplovoda ni traga, a plaćamo milionske penale“. Savo Manojlović iz pokreta „Kreni-Promeni“: „Svesni smo da će vlast probati opet da nas prevari“.

POLITIKA – Uoči prvog sastanka Evropske političke zajednice piše: „Srbija će u Pragu biti pod baražnom paljbom“. Velika diplomatska pobeda Beograda je to što „Zahtev Prištine nije došao ni na dnevni red Saveta Evrope“.

SRPSKI TELEGRAF – List prenosi izjavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića, „Nafta nam stiže od Saudijaca koje ceo svet moli za pomoć“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.