U trendu

Naslovne strane za subotu, 11. jun 2022. godine

 Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama izdanja za subotu, 11. jun, na različite načine pišu o poseti nemačkog kancelara Olafa Šolca Beogradu, nabavci energenata za zimu, kao i o pregovorima u kragujevačkom „Fijatu“.

POLITIKA – O susretu Šolca i Vučića u tekstu „Šolc na oštar način tražio da se Beograd pridruži sankcijama“. Lider Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini Tomislav Žigmanov za list poručuje: „Spremni smo za razgovore o budućoj vladi“.

ALO – „Šolc traži sankcije, a mi bez Nemačke ne možemo“ – o poseti nemačkog kancelara. List piše da je Dragan Šolak poslao precizno uputstvo svojim medijima „Totalni udar na Vučića!“.

BLIC – „Vučić: Šolc doneo novu nadu i energiju za Balkan“ – o poseti nemačkog kancelara Srbiji. V.d. direktor Uprave carina Branko Radujko kaže za list „Rekordni prihodi za budžet, zaustavljamo švercere cigareta, digitalizujemo carinu“.

VEČERNJE NOVOSTI – List prenosi poruku predsednika Srbije Aleksandra Vučića nakon sastanka sa nemačkim kancelarom Olafom Šolcom: „Vi radite vaš posao, a mi ćemo raditi naš“. U tekstu „Srbija na zimu neće cvokotati“, o energetskom sporazumu sa Madjarskom.

DANAS – „Šolc: Sankcije Rusiji i priznanje Kosova“ o porukama koje je nemački kancelar poslao tokom posete Srbiji. O stanju u preduzeću „Elektroprivreda Srbije“ (EPS), list piše da „EPS mora da uvozi i ugalj – cena 300 miliona evra“. „Fijatovu ponudu prihvatilo samo stotinak radnika“, o pregovorima zaposlenih i čelnika te kragujevačke fabrike.

NOVA – U intervjuu za list, književnik Zoran Ćirić poručuje „Jedino što je u Nišu živo i živi je mržnja“. List donosi odlomak „Seobe“ iz nove knjige vladike Gligorija „Nebeska Dvorišta“.

INFORMER – „Put do Grčke košta najmanje 250 evra“, piše list. Obaveštajac iz Kijeva: „Ukrajina gubi rat“.

KURIR – O poseti nemačkog kancelara „Oštro“. „Tragedija“ – list piše o teškoj saobraćajnoj nesreći kod Šimanovaca.

SRPSKI TELEGRAF – „Koliko vi volite Ukrajinu toliko mi volimo Srbiju“ – piše list o susretu predsednika Srbije Aleksandra Vučića i nemačkog kancelara Olafa Šolca.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.