U trendu

Naslovne strane za utorak, 16. januara 2018.

Dnevne novine na naslovnim stranama današnjih izdanja pišu o poseti premijera Japana Srbiji, o odluci da izbori za gradsku vlast Beograda budu 4. marta, o dodeli NIN-ove nagrade za roman godine i o TV seriji RTS „Nemanjići“.

BLIC  –  List piše da „Nemanjići“ idu ponovo u montažu, te će, zbog primedbi na režiju, scenario i glumu, snimljenih 15 epizoda „pre nastavka emitovanja pretrpeti izmene – odredjene scene će se skratiti, kao i pojedini dijalozi“. O proglašenju najboljeg romana objavljenog u 2017. godini list piše da je „Ninova nagrada za roman Luzitanija“.

VEČERNJE NOVOSTI  –  Pod naslovom „Naslednici prete državi. Tuže Srbiju zbog satova druga Tita?“, list citira Jošku Broza: „Moram da znam šta se dešava sa dedinim stvarima“. „Abe ohrabruje japanske firme da više ulažu“ o poseti premijera Japana Beogradu. „Izbori u Beogradu 4. marta, naprednjaci prvi na listiću“, piše list.

DANAS  –  O listi vladajuće stranke za izbore u Beogradu: „Poniženje uglednih ili dobar potez naprednjaka“. List piše da statistika zbunjuje čak i analitičare: „Pad nezaposlenosti ne prati rast proizvodnje ni broja zaposlenih“. O romanu „Luzitanija“ Dejana Atanackovića dobitnika NIN-ove nagrade: „Poziv na otpor gluposti“.

KURIR  –  Pod naslovom“Izbori 4. marta“ list piše da je lekaru na čelu liste „Aleksandar Vučić – zato što volimo Beograd“. „Srbija nam je ključni partner na Balkanu“ o poseti japanskog premijera. „Šilerovu srušili da bi uništili DNK političara“, rekao bivši načelnik Uprave kriminalističke policije.

INFORMER  –  „Vućićeva lista može do 50 odsto“ o prognozi ishoda izbora u Beogadu. „Šinzo Abe nam doneo 300 milona evra“ o poseti japanskog premijera Srbiji.

POLITIKA  –  O poseti Abea list piše pod naslovom: „Japanska inicijativa za Zapadni Balkan“. List pod naslovom „Posle 134 godine bez vozova u Savskom amfiteatru“ najavljuje da će 1. jula biti zatvorena istorijska Glavna železnička stanica u Beogradu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.