U trendu

Nikolić položio vence u Kruševcu

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić, načelnik Generalštaba Ljubiša Diković i ministar odbrane Bratislav Gašić položili su danas vence na spomenik Kosovskim junacima u centru Kruševca, povodom 636. godišnjice od Kosovskog boja.

Jutros su predstavnici grada položili vence na spomen obeležja na Slobodištu, Bagdali i na Fontani.

U Kruševcu je obeležavanje Vidovdana počelo jutros služenjem svete arhijerejske liturgije u crkvi Lazarici, koju je služio episkop kruševački David sa sveštenstvom te eparhije.

Litija od crkve Lazarica došla do spomen obeležja Kosovskim junacima, gde je služen pomen, a potom se nastavilo do kasarne Car Lazar, gde je postavljen kamen temeljac za novu crkvu.

Za popodne je najavljeno da će patrijarh srpski Irinej obići novoizgrađenju crkvu na Bagdali. On će posle toga prisustvovati svečanoj sednici Skupštine grada na kojoj će biti uručena vidovdanska priznanja i nagrade koje Kruševac dodeljuje povodom svog dana – Vidovdana.

Ovogodišnji dobitnik Vidovdanske nagrade je Kruševačka gimnazija, koja je nedavno obeležila vek i po postojanja.

Vidovdan se u Kruševcu obeležava nizom manifestacija, koje traju skoro čitavog juna, a program će večeras biti svečano zatvoren predstavom „915“, koja je na Slobodištu, istim povodom, premijerno izvedena pre dve godine.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.