najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Nišlijka Danijela Mitić najbolji pedijatar u Sloveniji

Specijalista pedijatrije Danijela Mitić (48) iz Niša proglašena je za najboljeg pedijatra u Sloveniji, po oceni pacijenata na konkursu koji već 20 godina organizuje slovenački časopis Viva.

Na konkursu se takodje bira najbolji porodični lekar, ginekolog, stomatolog i lekar specijalista, a po tradiciji plakete najboljima uručuju se u Cankarjevom domu uz prisustvo najvišeg slovenačkog državnog rukovodstva.

Doktorka Mitić, zaposlena u Domu zdravlja u mestu Trebnju rekla je agenciji Beta da je prijatno iznenadjena priznanjem, posebno zbog toga što relativno kratko vreme radi u Sloveniji.

Prema njenim rečima posao pedijatra u Sloveniji je veoma zahtevan i naporan, lekari moraju da poštuju stroga pravila službe i stalno su podvrgnuti različitim kontrolama.

“Sa druge strane, lekari ovde imaju odlične uslove za rad, a zdravstveni sistem je tako organizovan tako da ne može da se dogodi da im nešto nedostaje. Na dodatne plaćene edukacije mogu da odlaze bukvalno kad god požele”, ističe Mitić.

Ona je rekla da su Slovenci veoma zahvalni pacijenti, umeju da cene trud lekara i ne prave razliku izmedju slovenačkih i lekara stranaca.

“Kada sam prošle godine konkurisala za pedijatra zdravstvenom centru u Kopru, organizovali su se, potpisivali peticiju i pokrenuli Fejsbuk stranicu putem koje su tražili da ostanem u Trebnju”, rekla je Mitić.

Na Fejsbuk stranici “Podporniki pediatrinje Danijel Mitić” roditelji malih pacijenata iz Trebnja i ovih dana upućuju pohvale doktorki iz Niša, a prvenstveno ističu njenu stručnost, požrtvovanost i ljubaznost.

Mitić je dodala da se puno puta, kada je sa svojom decom odlazila kod pedijatra, osećala uplašeno i neprijatno, tako da se sada trudi da pacijenti iz njene ordinacije ne izlaze sa takvim osećanjima.

“U Sloveniji sam od jula 2012. godine, ali sa pacijentima radim poslednje dve i po godine. Pre toga morala sam da prodjem specijalizaciju koju za lekare iz inostranstva predvidja slovenački zdravstveni sistem”, kazala je Mitić.

Pre Trebnja, Mitić je 10 godina radila kao pedijatar u niškom Domu zdravlja, ali se na odlazak iz rodnog Niša odlučila pre svega zbog želje za novim profesionalnim dokazivanjem.

“Bila sam zadovoljna poslom u Nišu, ali me je nešto vuklo da postignem još nešto u karijeri. Osim toga posao pedijatra je u Sloveniji mnogo plaćeniji nego u Srbiji”, rekla je Mitić.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike