U trendu

Otklonjen kvar – očekuje se normalizacija vodosnabdevanja

NOVI PAZAR – Ekipe Elektrodistribucije iz Svilajnca, Beograda i okolnih gradova uklonile su kvar na hidroelektrani Ras na Pazarištu, pa se od večeras očekuje normalizacija snabdevanja vodom građana Novog Pazara.

Stanovnici prve visinske zone već veceras će uredno biti snabdeveni vodom, a stabilizacija u vodosnabdevanju za drugu i treću visinsku zonu može se očekivati sutra, javila je RTV Novi Pazar.

“Blagovremeno su stigle remontne ekipe iz Beograda i Svilajnca i na taj nacin su u zadovoljavajucem roku otklonili sve nedostatke i kvarove koji su postojali na agregatima u hidroelektrani“, rekao je za RTV NP direktor JKP „Vodovod i kanalizacija“, Hanefija Brničanin.

On kaže da je oko 17.00 sati dobio obaveštenje od upravnika same hidroelektrane da je kvar u potpunosti otklonjeni da je voda potekla kroz agregate hidroelektrane, što znaci da će početi i distribucija vode potrošacima.

Gradonačelnik u ovoj situaciji i komandant Štaba za vanredne situacije, Nihat Biševac, zahvalio je svojim kolegama iz okolnih gradova, koji su izrazili spremnost da pomognu građanima Novog Pazara da prevaziđu probleme zbog nedostatka vode. On je istakao da se mora naći i trajno rešenje.

Biševac je zahvalio i Elektrodistribuciji, Vojci Srbije i pripadnicima Vatrogasne službe na angažovanju.
U sredu po podne je, zbog havarije u kojoj je pregoreo agregat za napajanje električnom energijom, došlo do prekida ka vodozahvatu Vodovoda na hidroelektrani Ras na Pazarištu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.