U trendu

Policijski sindikat pozvao na protest zbog oduzimanja čina predsedniku Vojnog sindikata Srbije

Policijski sindikat Srbije (PSS) pozvao je danas članove na ulični protest u znak podrške predsedniku Vojnog sindikata Srbije Novici Antiću kome je zbog sindikalnog aktivizma i javnih istupa na protestima Vojnog sindikata 2016. i 2017. godine Vojni disciplinski sud u drugom stepenu oduzeo čin zbog čega ostaje bez posla u Vojsci Srbije (VS).

Navodeći da je Antić „patriota, pošten i vojnik bez mrlje“, PSS je u saopštenju ocenio da je Antić zajedno sa predstavnicima tog sindikata „izašao na ulicu da ukaže i brani Vojsku Srbije od njene propasti i ljudi koji je vode, a koji razmišljaju samo o beskrupuloznoj gramzivosti na račun iscrpljenog i osiromašenog naroda“.

„Novici su odsekli ruku sad mu sude i za glavu, za glavu koja ne ume drugo ništa da izgovori sem istine, za glavu koja brine o drugima, za glavu koja voli Srbiju, vojsku i svoj narod. Treba li pošten čovek i patriota u Srbiji da ćuti i podržava svog derikožu, onoga čija ruka nije htela ni da dotakne uniformu srpskog ratnika kada je to Srbiji bilo najpotrebnje, da ne kažem dezertera, prosudite sami“, upitao je predsednik PSS Veljko Mijailović.

Predsednik Vojnog sindikata Srbije Novica Antić ocenio je ranije da je odluka da mu se oduzme čine protivpravna i sramna, ali da je sindikat koji on predvodi, njome ojačan u borbi za bolji položaj pripadnika Vojske Srbije.

„Važno je da znate da Vojni sindikat Srbije tim kukavičkim činom nije oslabljen, naprotiv samo je jači i složniji, u kome ja nesmetano nastavljam da obavljam dužnost predsednika“, naveo je Antić u pismu za koje je naveo i da ga je uputio kolegama.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.