U trendu

Još 30 miliona iz budžeta za KC Niš?

NIŠ – Ministarstvo zdravlja ovih dana je izdvojilo još 30 mliona dinara za Klinički centar u Nišu, a prema rečima generalnog dikretora te ustanove Zorana Radovanovića, ova sredstva su namenjena rekonstrukciji i modernizaciji prostora u objektu nekadašnjih hirurških klinika, piše današnja „Politika“.

List, naime, podseća da je u izgradnju ove visokostručne i naučne zdravstvene ustanove, koja je već proglašena za najbolju i najmoderniju u Srbiji i za „bolnicu budućnosti“ na Balkanu, već uloženo 35 miliona evra, a da je oko 15 miliona evra izdvojeno za nabavku najsavremenije opreme.

„Posle završetka novog centra u decembru prošle godine odlučeno je da se obezbedi savremeniji ambijent u krugu ‘starog’ centra i za sve klinike koje su do sada bile izvan Niša, kao i one koje su radile u lošim uslovima i dotrajalnom prostoru građenom pre pola veka i više“, kaže Radovanović za taj list.

Uveliko se, kako je naveo, privodi kraju realizacija projekta temeljne rekonstrukcije i adaptacije objekta u kojem su doskora bile klinike za hirurgiju, urologiju i Urgentni centar i u kojem je, pre preseljenja u novi KC, pored svega ostalog bilo i 12 hirurških sala.

„Za ovaj veliki posao, zahvaljujući državnom rukovodstvu Srbije i ministru dr Zlatiboru Lončaru, dobili smo 250.000 evra jer su, osim za građevinske radove, velika sredstva namenjena i za novu opremu“, dodao je Radovanović.

U objektu koji se rekonstruiše ima više od 8.000 kvadratnih metara korisnog prostora i u njemu će, ističe generalni sekretar KC Niš, na jednom mestu biti sve specijalističke službe.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.