U trendu

Ponovo suzavac u Skupštini Kosova

Sednica Skupštine Kosova danas je odmah na početku prekinuta, jer su poslanici opozicionog pokreta Samoopredeljenja opet bacili suzavac.

Prethodno Policija Kosova nije dozvolila da u skupštinsku salu udje poslanik Samoopredeljenja Fisniku Ismailjiju.

Njega su prilikom kontrole kod ulaska u hol Skupštine zaustavili pripadnici obezbedjenja kojima su se pridružili i policajci u civilu i odveli ga prema kancelarijama u zgradi parlamenta.

Na pitanje novinara kuda ide, Ismailji nije odgovorio.

Šef poslaničke grupe Samoopredeljenja Glauf Konjufca izjavio je posle prekida sednice Skupštine da opozicija neće dozvoliti održavanje sednice parlamenta dok se ne povuku potpisi sa sporazuma o zajednici opština sa srpskom većinom i demarkaciji granice sa Crnom Gorom.

U zgradi Skupštine za sada nisu vidjeni poslanici Samoopredeljenja Aljbuljena Hadžiju i Faton Topali za koje je Osnovni sud u Prištini izdao nalog za hapšenje zbog izazivanja opšte opasnosti i korišćenja suzavca u skupštinskoj sali.

Poslanici i novinari prolaze kroz detaljnu kontrolu prilikom ulaska u zgradu Skupštine Kosova.

U Skupštini je primećen veći broj pripadnika Policije Kosova u civilu, dok su se pripadnici obezbeđenja rasporedili ispred radnog predsedništva Skupštine i mesta na kojima sede premijer i članovi Vlade.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.