U trendu

Sednica Skupštine Beograda u četvrtak, 13. aprila

BEOGRAD – Predsednik Skupštine Grada Beograda Nikola Nikodijević zakazao je za četvrtak, 13. april, u 10 časova, devetu sednicu Skupštine grada.

Na dnevnom redu naći se Predlog odluke o izmenama i dopunama Odluke o javnom linijskom prevozu putnika na teritoriji grada Beograda, saopštio je Beoinfo.

Odbornici će se izjašnjavati i o Predlogu plana generalne regulacije za područje gradske opštine Palilula van obuhvata Generalnog urbanističkog plana Beograda, zatim o Predlogu izmena i dopuna Plana detaljne regulacije šireg područja uz Ulicu vojvode Stepe, te o Predlogu plana detaljne regulacije za izgradnju toplovoda radi povezivanja distributivnih toplovodnih područja TO „Cerak” i TO „Miljakovac”.

Predloženo je i nekoliko tačaka kojima se dodeljuju novi nazivi ulica u Starom gradu i na Zvezdari.

Predloženo je da deo Dalmatinske ulice od Takovske do Džordža Vašingtona promeni naziv u Ulicu Vladete Jerotića, kao i da se Gospićkoj ulici promeni naziv u Ulicu Ivana Stojanovića, jednog od najpoznatijih dubrovačkih Srba.

Na dnevnom redu je i Informacija o potrebi osnivanja društva sa ograničenom odgovornošću za upravljanje intermodalnim terminalom i logističkim centrom u Beogradu „Logistički centri Srbije”.

Odbornici će raspravljati o izmeni i dopuni Odluke o promeni osnivačkog akta JVP-a „Beogradvode” i JKP-a „Zelenilo – Beograd”, Izveštaju o stepenu realizacije programa uređivanja i dodele građevinskog zemljišta za 2022. godinu, te o Izveštaju o radu Gradskog pravobranilaštva Grada Beograda za 2022. godinu.

Na dnevnom redu sednice naći će se i Izveštaj o radu ombudsmana Grada Beograda, kao i izveštaj o radu Saveta za zdravlje Grada Beograda za prethodnu godinu.

Sednica će biti održana u Velikoj sali Narodne skupštine Srbije, ulaz iz Ulice kralja Milana 14.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.