U trendu

Sudar dve lepotice: Klišina protiv Ivane Španović

Troje od 12 atletičara Srbije na Evropskom prvenstvu osetilo je toplinu oko srca od medalje na grudima. Tri mesta na postolju rezervisana su za Ivanu Španović, Asmira Kolašinca i Mihaila Dudaša, koji najboljim ličnim rezultatima žele da ispišu istoriju na Šampionatu u Beogradu (3-5. mart). Naše glavne uzdanice ukupno su osvojile šest odličja samo u dvorani (13 uključujući i one na otvorenom), a danas kreću u bitku za najviši plasman.

Ivana je u neverovatnom nizu od osam vezanih odličja, počev od bronze u Moskvi 2013. godine i nema nameru da stane uskoro. Pogotovo na evropskim šampionatima, koje je odavno prerasla i uvek je favorit za zlato. Aktuelna šampionka Starog kontinenta u dvorani i na otvorenom pred domaćom publikom želi da skoči dalje nego ikad.

– Svakako ću napasti sedam metara i lični rekord u dvorani 7,07. Cilj je da odbranim titulu i uživam u svakom trenutku takmičenja, traje samo dva dana. Još mi je nestvarno da imamo priliku da se borimo za odličja u prepunoj „Areni“ – poručila je Španovićeva.

Kvalifikacije skoka udalj startuju tačno u podne, a zanimljivo je da je još samo jedna od 19 devojaka iz startne liste uspela da preskoči sedam metara u dvorani. Darija Klišina biće najveći rival Srpkinje na putu do trona, pa će 11.000 navijača imati priliku da gleda sudar dve lepotice.

Prvi na scenu danas izlazi Mihail Dudaš, koji u 9.30 otvara dvodnevni nastup u sedmoboju. Bronzani sa EP u Geteborgu 2013. u svakoj disciplini želi da popravi lični rekord, prenose Novosti.

– Imali smo najbolju moguću pripremu za Evropsko prvenstvo. Ne samo da smo mogli da treniramo u ovoj dvorani pred početak, već smo i aktivno učestvovali u organizaciji. Snimali smo promotivne spotove, pomagali smo oko dizajniranja opreme našeg tima… Sve je to bilo veoma uzbudljivo, ali tek sad nas očekuje ono pravo. Jedva čekam da nastupim pred mojim najbližima, nadam se da ću popraviti lični rekord 6.099.

Kolašinac, koji startuje u kvalifikacijama danas u 11.00, već ima zlato i srebro sa dvoranskog EP, a sa bronzom bi kompletirao kolekciju. Treće mesto bi bilo veliki uspeh, jer ima mnogo bacača kugle sa ličnim rekordom preko 21 metar. Naš as je u dvorani stigao do 20,91, a nedavno je na Srbija open mitingu ostvario rezultat 20,87.

– Znam da mogu još dalje, spreman sam. Ipak, zavisiće to od dosta faktora, a samo se nadam da ću se izboriti sa pritiskom – rekao je Asmir, koji odmah uveče ima zakazano i finale (19.20).

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.