U trendu

Sutra sednica Skupštine Grada Beograda

BEOGRAD – Predsednik Skupštine Grada Beograda Nikola Nikodijević zakazao je za sutra sednicu gradskog parlamenta na kojoj će se naći predlog raskidanja ugovora u oblasti sistema naplate karata i upravljanja vozilima gradskog saobraćajnog preduzeća.

„Na dnevnom redu sednice naći će se Predlog rešenja o davanju saglasnosti Sekretarijatu za javni prevoz da, zbog javnog interesa, jednostrano raskine ugovor o javno-privatnom partnerstvu u obavljanju delatnosti eksploatacije i održavanja sistema za naplatu karata i upravljanje vozilima u javnom linijskom prevozu putnika u Beogradu“, saopštio je gradski Sekretarijat za informisanje.

Pred odbornicima je i Predlog odluke o izmeni i dopuni odluke o načinu plaćanja komunalnih usluga na teritoriji grada Beograda, Predlog odluke o izmenama i dopunama Odluke o javnom linijskom prevozu putnika na teritoriji grada Beograda, kao i Predlog autentičnog tumačenja postupanja sa nepokretnostima koje su u javnoj svojini Grada Beograda, odnosno na kojima Grad Beograd ima posebna svojinska ovlašćenja.

Odbornici će se izjašnjavati i o Predlogu plana generalne regulacije za područje gradske opštine Palilula van obuhvata Generalnog urbanističkog plana Beograda, zatim o Predlogu izmena i dopuna Plana detaljne regulacije šireg područja uz Ulicu vojvode Stepe, te o Predlogu plana detaljne regulacije za izgradnju toplovoda radi povezivanja distributivnih toplovodnih područja TO „Cerak“ i TO „Miljakovac“.

Predloženo je i nekoliko tačaka kojima se dodeljuju novi nazivi ulica u Starom gradu i na Zvezdari.

Predloženo je da deo Dalmatinske ulice, od Takovske do Džordža Vašingtona, promeni naziv u Ulicu Vladete Jerotića, kao i da se Gospićkoj ulici promeni naziv u Ulicu Ivana Stojanovića, jednog od najpoznatijih dubrovačkih Srba.

Na dnevnom redu je i Informacija o potrebi osnivanja društva sa ograničenom odgovornošću za upravljanje intermodalnim terminalom i logističkim centrom u Beogradu „Logistički centri Srbije“.

Odbornici će raspravljati o izmeni i dopuni odluka o promeni osnivačkog akta JVP-a „Beogradvode“ i JKP-a „Zelenilo – Beograd“, Izveštaju o stepenu realizacije programa uređivanja i dodele građevinskog zemljišta za 2022. godinu, te o Izveštaju o radu Gradskog pravobranilaštva Grada Beograda za 2022. godinu.

Na dnevnom redu sednice naći će se i Izveštaj o radu ombudsmana Grada Beograda, kao i Izveštaj o radu Saveta za zdravlje Grada Beograda za prethodnu godinu, dodaje se u saopštenju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.